У Державному агентстві земельних ресурсів планують прибрати черги і обслуговувати громадян за принципом «єдиного вікна». Про це ForUm `у повідомили у самому відомстві.

За словами голови агентства Сергія Тимченка, у боротьбі з корупцією воно робить ставку на технічний прогрес.
«Ми автоматизували всі процеси, а це означає, що особисте спілкування чиновника і замовника послуг буде мінімізоване. Також ми встановили чіткі терміни реєстрації ділянок, введення та видачі інформації. Реєстрація у 14 днів з моменту подачі документів, видача виписок у день звернення, видача іншої інформації протягом 10 днів. Це вмить знищить черги», - вважає він.

За інформацією голови Держземресурсів, вводиться також комфортне обслуговування громадян за принципом «єдиного вікна»: при оформленні документів більше не потрібно буде розриватися між кабінетами чиновників районних та обласних структур агенства і Центром державного земельного кадастру (ДЗК).

«Відтепер взагалі можна не приходити у ДЗК. Функції реєстрації передаються районним відділам Держземресурсів. В одному і тому ж кабінеті подаються всі документи, і в чітко регламентований законом термін надходить відповідь», - заявив Тимченко.

На його переконання, такі нововведення допоможуть викорінити корупцію і хабарництво у Держземресурсах.

«Кадастрові функції стають чисто персоніфікованими. Всі дії, пов'язані з веденням земельного кадастру, внесенням та наданням кадастрових даних, здійснюватимуться державними кадастровими реєстраторами, а це процесуально незалежні (навіть від своїх керівників) службовці, які будуть мати відповідні посвідчення і власні іменні печатки. Втручання будь-яких органів, посадових і службових осіб, а також громадян у діяльність кадастрового реєстратора забороняється», - пояснив чиновник.

Голова агентства також підкреслив, що реєстратор несе персональну відповідальність за точність внесених і виданих даних, а також за дотримання термінів здійснення процедур.

«А за протиправні дії притягується до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу від 20 до 50 неоподатковуваних мінімумів. Штрафи збільшуються у 10 разів, якщо порушення повторюється протягом року», - резюмував Тимченко.
Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

493