Тренер збірної України Олег Блохін поділився враженнями про старт чемпіонату України. Тренера бентежить той факт, що не збільшений ліміт на легіонерів.

«Якість нашого чемпіонату - це, звичайно, добре, але не забувайте, що у мене трохи інші критерії оцінки. Адже мені українці потрібні! І дуже потрібні, кров з носу! А в цьому відношенні у нас нічого не помінялося. Ліміт на легіонерів залишився тим же - сім душ на команду», - сказав Блохін.

Також Олег Володимирович здивований тим, що Ісполком ФФУ відмінив правило, за яким футболісти-легіонери, які змінили громадянство на українське, але не можуть грати за збірну України, тепер не вважатимуться легіонерами.

«Чесно кажучи, сподівався, що реформу переглянуть. Який сенс виключати з числа легіонерів людей, які навіть теоретично не можуть бути заіграні за головну команду країни? Крім того, для мене завжди було загадкою: чому у гравців, які отримали паспорт громадянина України, не відбирають паспорт рідної держави? Наскільки я знаю, наша конституція повністю виключає можливість подвійного громадянства», - заявив Блохін, повідомляє «ТСН».

Блохін не перестає дивуватися і тому, що він був вимушений втрутитися у формування календаря Прем'єр-Ліги.

«У моїй практиці це було вперше! Як пояснили, альтернативний варіант календаря перед очима співробітників УФПЛ з'явився буквально за п'ять хвилин до затвердження, і вони просто не встигли його обговорити. Ось мені і довелося набирати деякі номери. Добре хоч додзвонився до Юрія Сьоміна, ну і Семен Альтман, само собою, знаходився недалеко», - говорить рульовий збірної.

Нагадаємо, що збірна України в підготовці до Євро-2012 зіграє ще 10 матчів - сім ігор у 2011 році і три зустрічі у 2012 році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1641