Для більшості артистів «Євробачення» - своєрідна «сходинка до Парнасу». За участь в престижному пісенному конкурсі сутичка завжди не на життя, а на смерть. Слава Богу, поки лише у переносному розумінні.

Ніхто не готував Україні перемоги цього року. Букмекери навіть «не пустили» нас у десятку лідерів. Проте, відомо, що волі і розуму може бути підкорено все - крім природи і зірок.

Про свою участь в Євробаченні-2011, конфлікт з «пісочною співачкою» і другом в ексклюзивному інтерв'ю ForUm’y розповіла володарка четвертого місця, співачка Міка Ньютон.

- Міко, зараз, у зв'язку з успішним виступом на «Євробаченні», тобі ставлять масу всіляких запитань. А чи є щось, чого не запитали?

- У мене за півроку підготовки до Євробачення вже запитали все, про що могли. А, взагалі, найголовніше, про що потрібно говорити - як допомогти наступному учасникові. Держава повинна допомагати - хоч би в плані уваги, адже це дуже важливо. Я особисто хотіла б, щоб тим артистам, які поїдуть від нашої країни наступного року, було легко, нехай навіть просто в плані підтримки.

- Від чого б ти застерегла наступних учасників?

- Мені здається, той досвід і труднощі, які ми долаємо, і є найголовнішим. Гулі треба набивати самому, щоб у результаті ставати сильнішим, міцнішим, аби потім не було підстав думати і говорити - мені класно, тому що мені все легко далося.

Будь-який успіх повинен даватися важко. Саме тому, знаючи це, ми адекватно ставилися до того, що нам заважали, намагалися збити, зіпсувати настрій. Ми йшли вперед, тому що знали: у нас є мрія і поруч люди, які в нас вірять.

- Під час відбіркових турів на конкурс одним з твоїх критиків була Ганна Герман. Після твого повернення ви не спілкувалися?

- Ні, і не думаю, що це станеться. Проте, все одно хочу сказати їй величезне спасибі. Якби у неї не було стільки питань до мене і бажання відправити замість мене іншого артиста, я не була б упевнена, що дійсно хочу брати участь в «Євробаченні». Отже, ця ситуація загартувала і мене, і всю нашу команду, і ми працювали лише на кращий результат.

- Після «Євробачення» Ксенія Симонова зробила дивну заяву, в якій висловила образи. Що сталося?

- Мені самій дивно читати таке. З Ксюшей у нас були абсолютно нормальні відносини. Вона шалено талановита, творча людина, але завжди була сама по собі. Правда, їй завжди поступалися місцем і хорошим.

Вона образилася на те, що її не запросили, коли оголошували 12 балів, сказала, що хотіла сидіти поруч. Але, як з'ясувалося, її запрошували! Вона сама відмовилася!

А взагалі, протягом двох тижнів мені було дуже комфортно з нею працювати. Можете подивитися масу європейських інтерв'ю, в яких вона говорила, - це її слова, не мої, - що їй дуже сподобалася пісня, і що історію під неї вона придумала з першого разу, і все вийшло на дуже професійному рівні. У нас не було жодних проблем.

На те, що вона зараз якось намагається накрутити або перекрутити ситуацію, я навіть не хочу реагувати. Я і вона - ми були частиною команди на «Євробаченні». Всі люди, які з нами там були, - працювали за гроші, ніхто просто так, безкоштовно, заради піару нашу країну представляти не хотів. Усі хотіли заробити грошей.

Хоча, якби Ксюша сказала, що їй потрібно щось ще, ми виконали б її побажання. Як сказав Тимофій: якби вона сказала, що її потрібно носити на руках - її б носили; ми дуже лояльно ставимося до творчих людей.

А може, Ксюша просто втомилася. Інтерв'ю, в якому вона висловлює свої образи, вона давала в той час, коли лише зійшла з трапа літака і, можливо, негативні емоції були пов'язані з цим - я не знаю. Але повторюся: я дуже вдячна їй за те, що вона була зі мною на сцені, підтримала мій відеоряд, і люди зрозуміли історію не лише завдяки словам, але і красивій картинці.

- Міко, скільки ви з продюсером витратили на «Євробачення»?

- Більше півмільйона доларів.

- Воно цього варте?

- Звичайно.

- Наша держава нагородила тебе за успішний виступ?

- Ні, держава поки взагалі не відреагувала на моє повернення (сміється). Відреагували всі, крім неї.

- В артистів прийнято возити на такі масштабні заходи талісмани. У тебе був такий?

- Ні, у мене і по життю талісманів немає, крім натільного освяченого хрестика. Він завжди зі мною і я завжди з ним.

- Чим займатимешся найближчим часом, уже знаєш?

- У червні виїжджаю до Америки записувати нові пісні, які потім запускатимемо. Усе вже готово, роботи багато, залишилося лише набратися сил, аби все здолати і рухатися далі.

- З ким працювати комфортніше і результативніше? Зараз з Нагорним чи раніше було з Фалесой?

- Це складне питання. Юра - мій перший вчитель, якому за все я дуже вдячна. Ми з ним успішно працювали сім років. Коли б не Юра, я б не розвивалася і не зустріла Тимофія.

Робота з Нагорним - це другий етап мого життя. Зараз мені дуже комфортно працювати з ним. Багато артистів можуть позаздрити такому продюсерові. Нагірний - не просто чудовий професіонал, але і приємна в спілкуванні людина.

- Успіх не закрутив тобі голову?

- Ні-і, (сміється) Ви що?! Я адекватно до цього ставлюся. Вважаю, що чим людина простіша, тим більше до неї тягнуться і тим більше у неї позитиву і успіху в її житті. Мені здається, це головне в будь-якій професії.

Не обов'язково бути артистом, якого знають всі. Обов'язково завжди пам'ятати - сьогодні ти на піку, а завтра можеш бути на дні. Люди повинні залишатися самими собою у всі часи. Цей успіх - явище мінливе, а люди - вони мають бути постійні в своїй людяності.

Одна знаменита актриса сказала: «Посмішка - це поцілунок душі». І це правда.

Я вважаю, що люди повинні більше посміхатися один одному. Їхні душі мають бути в комфорті. Тому що, коли на душі у людини спокійно, в її житті все гармонійно.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1624