Осінь - найбільш таємнича пора року. Природа в'яне, ніч стає довшою, все живе потихеньку готується до зими. Голі дерева, гойдаючись від вітру, показують чудернацькі тіні у вікнах, а ворони своїми криками пророкують не завжди благі вісті. Як у буденному побачити потойбічне і розпізнати знаки зверху, ForUm запитав у медіума, фіналіста 9-ї та 10-ї «Битви екстрасенсів» Максима Гордєєва.

- Доброго дня, Максиме. Жовтень - це час нових проектів, величезної кількості справ, ранкового поспіху, втрати найдорожчого - ключів і навушників. Можна зникнення речей списувати на витівки домовика? Чи це наша забудькуватість?

- Якщо ви точно пам'ятаєте, що клали ключі в певне місце, а вони пропали - то це домовик. Домовик - це сутність, схожа на Кузю з мультика. Він відповідає за енергетичний потік та захист квартири. Він любить поїсти. Печиво, пряники і молоко виставте йому на підвіконня - і ви подружитеся.

- Восени ніч стає довшою, а день скорочується і часто хилить до сну. Як визначити, що наснився віщий сон?


- Осінь прекрасна пора, коли можна попрощатися з непотрібними людьми, зайвим одягом і т.д. Цей рік взагалі хороший для прощання з марним. Візьміть речі зі свого гардеробу і разом з думками про когось спаліть у вогнищі. Цей рік тринадцятий. За картами Таро 13-й аркан - це карта «Смерть», тобто прощання зі своїм минулим і попереднім «я». Усіх людей, які цього року йдуть, не варто повертати. А сни нам сняться трьох видів. Перший - бачимо бажане, другий - бачимо власний страх, і третій - віщі. Якщо уві сні зустрічається принц з квітами, але стоїш перед ним гола, це показує страх перед бажаним. А віщі сни символічні. Йдеш по вулиці, а ворона кладе на долоню ключ. Це обіцяє вирішення завдання.
 

- Пожвавлення ділової активності теж спостерігається саме зараз. Чи може людина привернути до себе енергію грошей?

- Гроші треба поважати і цінувати. Обов'язково зберігайте їх у гаманці, а не просто в кишені. І я прошу - вийміть з гаманця фотографії! Частина енергії грошей іде цим людям із зображень. Краще покладіть малюнок конюшини.


Амулети можна заряджати і самому. Наприклад, мій талісман - це п'ятикопійчана монета. Я помолився, тримаючи її в руках, попросив її приносити мені гроші і поклав у портмоне. Можна носити з собою ритуальний долар або євро. А ще важливо перераховувати все до копійки, перш ніж покласти в гаманець. У моєму гаманці копійки лежать окремо від гривень, є ікони, які мама дарує, ладанки, візитки, окремо картки та один долар-талісман.
 
 

- У цю пору року «вмирає природа» і це наводить на думки про різні злі сутності, які оточують людину. Чи можна від них захиститися?

- Духи не принесуть вам шкоди. Той світ, про який ми говоримо, не даремно називається паралельним. Ми нерозривно з ним пов'язані і допомагаємо один одному. Він зовсім поряд з нами, але рідко люди це помічають. У Гаррі Поттера був чудовий діалог: «Як же люди не бачать цього чарівництва? - А люди взагалі нічого не бачать». Ми перестали що-небудь помічати. Йдемо і щось строчимо в телефоні або планшеті. І нехай повз хоч тисячі тіней пройдуть.


Духи в кіно - це вигадки режисерів. Не існує зомбі і вампірів. Є мертві, які схожі на духів. Але вони безтілесні і не можуть заподіяти зла. Дух повинен бути неймовірно розлюченим, щоб збити чашку або доторкнутися до людини. Наші сни, інтуїція, випадкова фраза в книзі - це і є духи, які нам допомагають.
 
- У кінці жовтня - на початку листопада слов'яни відзначають «осінні діди» (дні, коли поминають предків). У народі кажуть, що в цей час до хати на вечерю можуть прийти душі. Якщо це правда, як краще підготуватися до цих днів?

- Відзначати ці дні все-таки варто. Коли налагоджуєш контакт з предками, вони починають тобі допомагати. Це добре, коли тобі приходить порада від прабабусі. Ми стаємо величезною сім'єю, яка втілюється по черзі. Ваша дитина може бути вашою прапрабабусею. Якщо ми в цьому житті зробимо боляче своїм близьким - вони чинитимуть так само в наступному. Якщо вам роблять щось погане, подумайте, а що поганого ви могли зробити людям у минулому житті.
 

- Наприкінці жовтня нас чекає Хелловін. Слов'янам можна відзначати це свято?

- Це свято схоже на наш день Івана Купала, коли приходять привиди в людській подобі. Якщо якийсь бідняк у цей день просить їжу, я б радив дати милостиню. Можливо, під виглядом жебрака ховається потойбічна сутність. Часто боги, у яких ви просите допомогу, криються саме за тими, хто просить милостиню. Бог, перш ніж відповісти на ваше прохання, хоче перевірити, добра ви людина чи жадібна.

- Останнім часом взагалі багато уваги приділяється язичницьким звичаям. Як Ви думаєте, з чим це пов'язано?

- Після того як я побував у Литві, я не вірю в українське язичництво. У нас залишилися тільки китайські вишиванки і зникли танці, ритуали. Навіть Івана Купала залишилося в дивному вигляді. Одягнув вишиванку, вінок - і все, ти вже на святі. Тільки обрані в це вірять по-справжньому. А в Литві цим живуть. Посеред Вільнюса величезний ринок з прикрасами, зробленими за старим звичаєм. Лише на заході України ще залишилися якісь традиції.
Люди стали відчувати, що розділяється духовне і фізичне. Ми стаємо духовнішими. Подивіться на зірки і політиків. Адже кінець світу у 2012-му все-таки відбувся. Такого світу, як раніше, більше не буде. Настала нова епоха - ера Водолія. Для неї характерна рівність і відсутність статі. Буде все більше людей-андрогенів, як Борис Апрель, буде повсюдна легалізація одностатевих шлюбів.

- Максиме, а Ви можете передбачити, чи вступить Україна до ЄС? Якщо так, то коли приблизно це може статися?

- Ми вступимо, і дуже скоро. Але це призведе до відчутних змін, у тому числі і політичних. ЄС принесе в Україну свої правила. Все буде зовсім інакше. Ціни зростуть, але і зарплати теж. Україні доведеться попотіти, щоб вписатися в сім'ю країн ЄС. Але все вийде.

- Який взагалі шлях чекає Україну як державу?

- У нас голодні діти з жирафами, як в Африці, бігати не будуть. Україна не там і не там. Незвичайна країна сама по собі. Це не погано і не добре. «Моя хата з краю» - це про нас. Всі ці бунти в інших країнах - не для нас. Виняток - 2004 рік, коли Західна Україна вирішила всім скопом відвідати Київ і влаштувати закритий Хрещатик.

- Синоптики прогнозують цього року найхолоднішу зиму за останні 100 років. Ви згодні з їхніми прогнозами? З чим це пов'язано?

- Так, зима буде дуже суворою. Це своєрідне покарання. Україна через свої причини проклята. Поклонятися богам, щоб потім прийшов якийсь Володимир і запровадив християнство... Гаразд, прийняли православ'я, але навіщо богів скидати з Андріївського узвозу? Ці боги приносили щастя! Це прокляття богів впало на Україну.

- Як Ви думаєте, чи потрапить збірна України з футболу на ЧС-2014?


- Звичайно, потрапить. Але з якоїсь причини почали тиснути на Блохіна. Не знаю чому. Можливо, він у чомусь провинився. Після смерті Лобановського українському футболу нелегко. Футболісти у нас кальян курять по ресторанах... А подивіться на склад «Шахтаря». Це ж збірна Африки. Ніколи такого в Україні не було, щоб купували зарубіжних гравців. У нас повно своїх талановитих хлопців. Україна пройде до ЧС-2014, але високого місця не займе.
 

- Чи буде Олег Блохін тренером збірної?

- Його приберуть. Дуже швидко. Сталося щось, що в пресі не афішують. Його вважають не таким, як раніше. Візьмуть другосортного тренера, який розмовлятиме англійською.

- Максиме, а Ви з дитинства розуміли, що наділені особливими здібностями, чи це усвідомлення прийшло в зрілому віці?

- Я відчував, що відрізняюся від інших, ще з дитинства. Але, щоб мене не вважали божевільним, волів не говорити про це вголос. А в 9 років зі мною сталася дивна подія - я побачив дух свого батька за два дні до того, як нам повідомили про його смерть. Щось схоже сталося і в 22 роки. Вночі на своєму ліжку я побачив хлопчика, який повторював «передай моїй мамі», «передай моїй мамі», як у «Піковій дамі». Тоді я подумав, що це онук господині квартири, яку я знімав. Я запитав його: чого ти хочеш? Він обернувся і сказав: «Передай мамі, що я помер». У нього на обличчі був великий шрам. А коли я отямився, нікого вже не було. Тоді я почав дізнаватися, що це було. Адже це могло привидітися через стрес від того, що під час кризи моя кар'єра вокаліста була закінчена.

Тоді я зрозумів, що моя спеціалізація - це спілкування з мертвими, як медіума. І досі я вчуся сам і навчаю інших. Я відкрив Першу академію езотеричних наук, в якій викладається медіумізм. У нас, на жаль, поняття медіума немає. Є екстрасенси, цілителі, тарологи, рунологи, астрологи, але медіума немає. Якщо в пошукових системах забити «Київ медіум», то видасть розмір нижньої білизни.

- Бути медіумом - це дар зверху, покарання чи робота над собою?

- Всі здібності піддаються тренуванню. Я не хотів бути медіумом. Моєю мрією був вокал. Коли доля змушує тебе йти цим шляхом - ти вже не можеш вирішувати за себе. Для мене похід на «Битву екстрасенсів» став більше розвитком себе, ніж демонстрацією здібностей. Мене не цікавила реклама, адже я не був екстрасенсом. На той момент я був вокалістом і прийшов просто спробувати. Ще три роки тому не повірив би, що шукатиму загиблих людей. Ця робота робить мене щасливим. Я знайшов свій сенс життя.

- У своє майбутнє Ви заглядаєте?


- Дуже рідко. Не люблю заглядати в майбутнє. Нехай все буде, як буде. Нічого не хочу змінювати у своєму житті. Але є ситуації, які заважають спати. Тоді я роблю «розклад», або входжу в медитацію і думаю, який вихід можна знайти. Найкраща побудова майбутнього - це планування його в голові. Я все віддаю на волю Божу. Якщо судилося завтра отримати Оскар - я його отримаю.
 

- Якщо сценарій життя вже визначений, то у нас залишається право вибору?

- Звичайно! Право вибору - це дар, яким нас наділив Бог. Так, ми можемо вибирати. Я вчу своїх студентів в Академії того, щоб вони не «закривали» людині дорогу. Якщо бачиш неприємність, яку людина не повинна пережити, потрібно сказати, що є кілька шляхів вирішення. Сучасний медіум повинен пояснювати, які будуть наслідки в разі того чи іншого варіанту вибору.

- Чи траплялося Вам у роботі з паранормальними явищами побоюватися за своє життя?

- Я постійно побоююся за своє життя не лише енергетично, а й фізично. До мене приходять люди різні і треба вирішувати, з ким працювати, а з ким - ні. Я відмовляюся співпрацювати з політиками. Але я боюся й за свою душу. Навколо нас літають духи, привиди і різні сутності, яких ми, на жаль, не можемо відкидати.

Крім цього, я стикаюся з важкими ситуаціями, пов'язаними з вбивствами. Ось нещодавно в Литві я шукав загиблу дівчинку, і за моїми відомостями її знайшли. Спочатку знайшли вбивцю, і він розповів, що зробив з дитям. Це страшно - відчувати усе на собі. Ти стаєш загиблою людиною, щоб зрозуміти, що з нею сталося, і можеш навіть побачити саме вбивство.

- Як Ви справляєтеся з цими відчуттями, якщо практично вмираєте з цією людиною?

- Так, це факт, ти помираєш. Але я намагаюся бути беземоційним у всіх аспектах роботи. Коли ти співчуваєш людині, то переживаєш її долю. Перші два-три знімальні дні на «Битві екстрасенсів» у мене була істерика. Я плакав і не міг зупинитися. Всі ці бачення йшли через мене. Мені було так страшно, що я зачинявся в кімнаті. Але хочу сказати, що я не всім допомагаю. Іноді люди приходять до мене з такими дурними запитаннями, що хочеться... попрощатися. Це просто дурна цікавість.

- Скажіть, а як можна розпізнати псевдоекстрасенса чи шарлатана?

- У шарлатанів рідко бувають свої офіси. Вони майже не працюють відкрито. Переважно, шахраї бундючаться. Вони кричать на інших, називаючи їх шарлатанами. Відрізнити професіонала від брехуна складно ще й тому, що комусь ця людина підходить, а комусь - ні. Я не можу сказати, щовсі, хто до менеприходить, у захваті від моїх здібностей. Наприклад, я кажу жінці, що на ній немає порчі. А вона в шоці: як це, 40 років була порча, а тепер немає?! Адже п'ять попередніх екстрасенсів її побачили. Для когось і я - шарлатан. Тому намагаюся піти у розслідування і допомагати поліції. Я контактую з Казахстаном, Литвою і Польщею.

- Чи можна довіряти ворожінням і фахівцям в Інтернеті?

- Є два способи, за допомогою яких можна дізнатися інформацію про людину. Перший - це її річ. Другий - особиста присутність. Можна працювати в Скайпі, по телефону, але решта (скиньте повідомлення, виберіть картку, пройдіть тест) - це чийсь заробіток.

- А як ставитеся до бабусь і дідусів у селах, які займаються цілительством?


- У мене бабуся була ясновидицею. Вона шепотіла молитви і виганяла недобрі сили. У мене залишилася від неї ікона, якій понад 150 років. Раму для неї зробив дідусь. Коли мова йде про серйозну чистку від сутностей, які підселяються до людини, - я працюю тільки з цією іконою.
А що стосується викачування яйцями, то я скептично до цього ставлюся. Хоча сам іноді практикую молитовні змови, але не «закликаю сили темряви», а залучаю тільки світлі сутності. Я працюю лише з ангелами, архангелами, божественною енергією, рейки (Рейки - вид комплементарної медицини , в якому використовується техніка так званого «зцілення шляхом дотикання долонями». - Ред.). І, насамперед, я працюю з душею людини. Це такий тонкий матеріал, який потрібно почистити і налаштувати, як інструмент, і тоді вона досягає великого успіху.
 

- Ви робите своїми руками браслети, які називаються «шамбали». Для чого вони потрібні і як Ви їх робите?

- Я використовую натуральні камені й унікальну технологію плетіння. Намистини потрібно очищати, персонально заговорювати на здоров'я, кохання чи щось ще під особистий код людини, дату її народження, ім'я і прізвище. Цей продукт сам по собі несе велику енергетику. Він закривається в чорній коробці, щоб не проникало світло, і першим, хто доторкнеться до нього, повинна бути ця конкретна людина, а не хтось інший. Шамбали робляться для захисту певної сфери життя: виносити дитину, вирішити проблеми зі здоров'ям і т.д.

- Ми часто пов'язуємо свої невдачі з порчею. Як зрозуміти, впливає на наше життя зурочення, чи ми перекладаємо відповідальність за свою долю на вищі сили?

- Тільки у 35% людей, які думають, що на них порча, вона дійсно є. Решта - собі її придумали. Порча робиться на певний аспект, наприклад, на смерть, і в чіткі часові рамки (на тиждень, місяць тощо). Тобто людина різко починає хворіти і за тиждень згасає, як свічка. Часто жінки скаржаться, що їм не щастить у коханні, і грішать на порчу. Але тут психологічна проблема, пов'язана з недовірою до чоловіків. Порча - це якщо речі рухаються в будинку, дитина загинула з незрозумілих причин або 10 осіб у сім'ї загинули від води. Решта приходить в голову від ліні.

Іноді просять мене: зробіть так, щоб мені подобалася моя робота. Але я не займаюся магією і нікому не раджу. Магія - це насильство над природою. Якщо тобі судилося бути з таким капіталом, зовнішністю або людиною, то все, судилося. А використовувати привороти-відвороти не можна у жодному разі. За таке втручання покарають того, хто це робив, і того, хто прийшов з таким проханням. Якщо хочете щось поміняти в своєму житті - змінюйте, і в жодному разі не зупиняйтеся. Бувають моменти, коли хочеться взяти мотузку і повіситися, але це не вихід. Я спілкувався з багатьма мертвими, які розповідали про свої жалі. Вони усвідомили після смерті, що вихід знайти можна було, і проблеми не такі великі, щоб їх не можна було вирішити. Вони шкодують про своє боягузтво, через яке не встигли багато чого зробити.

Вірити в існування паралельного світу і можливість передбачати майбутнє - це особиста справа кожного. Але на хитрощі шарлатанів і онлайн-ворожіння потрапляти все-таки не варто. Адже краще не заглядати в майбутнє, а змінювати своє сьогодення.

Тетяна Григор'єва, фото Віктора Ковальчука,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2333