Наступні вибори у Верховну Раду України повинні відбутися у 2012 році, вважає глава Адміністрації Президента Сергій Льовочкін.

Відповідаючи на запитання про терміни проведення виборів у Верховну Раду України у зв'язку з рішенням Конституційного суду про відміну політреформи, він зазначив: «Вибори у Верховну Раду України, за моїм переконанням, повинні відбутися у 2012 році. Це єдиний законний конституційний термін».

За словами Льовочкіна, «оскільки закони не мають зворотної сили, то ті, хто вибирався на 5 років, повинні цей термін відпрацювати», передає «Інтерфакс-Україна».

Нагадаємо, 1 жовтня Конституційний Суд України оповістив, що визнав неконституційним закон «Про внесення змін до Конституції України» №2222-IV у зв'язку з порушенням конституційної процедури його розгляду і прийняття.

Представник Президента України в Конституційному суді, заступник глави президентської Адміністрації Олена Лукаш оголосила, що на сьогодні всі органи влади легітимні . «На сьогодні всі органи влади є легітимними і сьогодні вони повинні концентруватися і виконувати рішення Конституційного суду», - сказала вона.

У свою чергу, Президент Віктор Янукович заявив, що всі рішення Конституційного суду, у тому числі щодо відміни політреформи 2004 року, повинні виконуватися.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

618