Прем'єр-міністр України Микола Азаров під час виступу на 7-ій Ялтинській щорічній зустрічі «Україна і світ: переосмислення перспектив», організованій «Ялтинською європейською стратегією» (YES) виразив надію, що ВР у жовтні прийме Податковий кодекс.

«Нас критикували і цілком можливо, критикуватимуть за Податковий кодекс, але він, безумовно, прогресивний, оскільки він містить стимул-реакції для швидкого зростання економіки і, що найголовніше, для інвестиційно-інноваційного її розвитку. Ми сподіваємося, що Податковий кодекс буде впродовж жовтня прийнятий нашим парламентом і ми зможемо вже бюджет наступного року розробити на базі нового Податкового кодексу. Я абсолютно об'єктивно говорю, що ми, реалізовуючи Податковий кодекс, встановимо лояльну до бізнесу податкову систему в Європі. Я абсолютно відповідально це заявляю», - зазначив Азаров, передає «ІМК».

Нагадаємо, 21 вересня Кабінет Міністрів України вніс до парламенту проект Податкового кодексу.

22 вересня уряд його оприлюднив.

23 вересня Верховна Рада звільнила бютівця Сергія Терьохіна з посади голови Комітету ВР з питань податкової і митної політики і призначила замість нього регіонала Віталія Хомутинника.

Голова Верховної Ради Володимир Литвин прогнозує, що при дотриманні всіх регламентних процедур розгляду Податкового кодексу парламент зможе прийняти його в цілому в другій декаді листопада.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

527