Народний депутат від Блоку Литвина Олег Зарубінський вважає, що для імплементації рішення Конституційного Суду про відміну політреформи 2004 року потрібно створити у Верховній Раді конституційну комісію. Про це він заявив під час ефіру «Шустер Live».

За словами Зарубінського саме ця структура повинна проаналізувати юридичну ситуацію і вийти на те рішення, яке б владнувало всі сторони. Народний депутат зазначив, що рішення Конституційного Суду вимагає від органів державної влади привести у відповідність це рішення по відношенню до законодавства.

«Ця конституційна комісія має бути створена зараз, не чекаючи, хто і коли подасть проект змін у Конституцію», - сказав він.

Нагадаємо, 1 жовтня Конституційний Суд України оповістив, що визнав неконституційним закон «Про внесення змін до Конституції України» №2222-IV у зв'язку з порушенням конституційної процедури його розгляду і прийняття.

Представник Президента України в Конституційному суді, заступник глави президентської Адміністрації Олена Лукаш оголосила, що на сьогодні всі органи влади легітимні . «На сьогодні всі органи влади є легітимними і сьогодні вони повинні концентруватися і виконувати рішення Конституційного суду», - сказала вона.

У свою чергу, Президент Віктор Янукович заявив, що всі рішення Конституційного суду, у тому числі щодо відміни політреформи 2004 року, повинні виконуватися.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

524