Колишній Президент Польщі Олександр Кваснєвський сумнівається, що європейські інститути відреагують на рішення Конституційного Суду України про відміну політичної реформи, але вважає його досить небезпечним. Про це він заявив в ефірі «Шустер Live.

«Ніхто не реагуватиме на рішення суду, оскільки скрізь ми поважаємо такі рішення. Але питання стратегічне, що це означає для України. Мені здається, тут ризик великий», - сказав він.

Кваснєвський зазначив, що для країн з молодою демократією, таких як Україна, найголовніше - це децентралізація влади. Він нагадав, що жодній європейській країні немає чисто президентської системи управління. «Тому ризик з цими змінами великий. Усе залежить від того, як керівники використовуватимуть ці нові можливості», - додав екс-президент Польщі, передає «УНІАН».

На його думку, змішана система управління країною набагато краща, ніж чисто президентська система управління.

Нагадаємо, 1 жовтня Конституційний Суд України оповістив, що визнав неконституційним закон «Про внесення змін до Конституції України» №2222-IV у зв'язку з порушенням конституційної процедури його розгляду і прийняття.

Представник Президента України в Конституційному суді, заступник глави президентської Адміністрації Олена Лукаш оголосила, що на сьогодні всі органи влади легітимні . «На сьогодні всі органи влади є легітимними і сьогодні вони повинні концентруватися і виконувати рішення Конституційного суду», - сказала вона.

У свою чергу, Президент Віктор Янукович заявив, що всі рішення Конституційного суду, у тому числі щодо відміни політреформи 2004 року, повинні виконуватися.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

608