До Євро-2012 Київ нагадуватиме сам себе у 30-50 роках минулого століття. Заммера Анатолій Голубченко заявив, що власті хочуть відновити довоєнні фонтани. Встановлені на початку минулого століття, вони були зруйновані під час війни.

Крім того, як розповів головний архітектор міста Сергій Целовальник, на вулиці, в парки і в двори повернуться елементи міського декору першої половини ХХ століття. «Непогано відновити старі фонтани в багатьох двориках у центрі, де вони були, а також сходи, балюстради», - вважає Целовальник. Один такий фонтан, який довго був занедбаний і навіть вивезений, зараз відновлений на колишньому місці, у дворі на розі Шовковичної та Інститутської, де, до речі, будується будинок, «квадрати» в якому по дорожнечі на другому місці в Києві - $15 тис, пише газета «Сьогодні».

Целовальник вважає, що потрібно повернути на місце садово-паркову скульптуру - фігурки піонерів, фізкультурників, які були популярні в сталінський час. «Могутні фізкультурники колись підтримували чашу фонтану на площі Калініна (нині Майдан Незалежності). У Ватутінському парку (нині Маріїнському) стояв фонтан, де з рибок виливалася вода. У Києві мало міської скульптури, яка створювала б своєрідну ауру, «геній місця». Ці проекти зараз обговорюються. А фінансуватимуться вони виключно за рахунок спонсорів», - сказав Целовальник. Правда, зовсім необов'язково, що фонтани повернуться на колишні місця. Наприклад, фізкультурників на Майдані будувати поки не збираються.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

567