У прийнятий Кабінетом міністрів «Порядок продажу в 2010 році земельних ділянок несільскогосподарського призначення на земельних торгах» необхідно або в терміновому порядку вносити зміни, або відміняти весь даний документ, заявив прем'єр-міністр автономії Василь Джарти.

«Відповідне звернення в Кабінет міністрів вже готується, - повідомив прем'єр Криму Василь Джарти. - Потрібно або вносити в терміновому порядку зміни в порядок проведення торгів, аби розблоковувати процес, або взагалі його відмінити. Інакше цього року ми не зможемо отримати від продажу землі жодної копійки до бюджету. А у нас заплановано 150 мільйонів. Крім того, процес формування прозорого ринку землі, що в першу чергу хвилює інвесторів, тепер може бути відкладений на невизначений час. Тому що все одно стоїть питання з ухваленням закону, як того вимагає Земельний кодекс».

Згоден з ним і голова Рескомзему Криму Олександр Чабанов.

«Зрозуміло, що до кінця року за новими правилами ми не підготуємо і не проведемо жодного аукціону. Це зупинить вступи до бюджетів усіх рівнів. У той же час вже витрачені значні гроші на підготовку до торгів. Ми вважаємо, що в цю постанову потрібно терміново вносити поправки», - заявив чиновник, пише «Дзеркало тижня».

Нагадаємо, що постановою Кабінету міністрів Держкомітету по земельних ресурсах встановлено в місячний термін затвердити ліцензійні умови ведення діяльності з проведення земельних торгів. Відповідний проект наказу Держкомзему викладений на сайті відомства 27 вересня і обговорюватиметься як регуляторний акт один місяць, тобто до 27 жовтня.

Потім він затверджуватиметься за узгодженням з Держкомпідприємництва. Потім суб'єктам господарювання ще потрібно буде отримати вищеназвану ліцензію. Відповідно, часу для безпосереднього проведення аукціонів, на думку аналітиків, в поточному році практично не залишається.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

406