Міністр юстиції Олександр Лавринович переконаний, що отримання юридичної сили Конституцією в редакції 1996 року не приведе до скорочення терміну повноважень Верховної Ради. Про це він повідомив «Дзеркалу тижня».

«Повноваження чинного парламенту, визначені Конституцією, що діяла на момент її обрання. Відповідно, чергові парламентські вибори повинні відбутися в останню неділю останнього місяця п'ятого року повноважень ВР. А ось на виборах 31 жовтня депутати місцевих рад вже обиратимуться на чотирирічний термін», - пояснив Лавринович.

Глава Мін'юсту також заперечує наявність юридичних підстав для проведення дострокових президентських виборів, у зв'язку зі зміною функцій Глави держави.

«Громадяни обирають не повноваження, голосують не за набір прав і обов'язків, а за посадову особу, за конкретну фізичну особу, яку вибирають на чітко визначений термін», - сказав він.

Нагадаємо, 1 жовтня Конституційний Суд України оповістив, що визнав неконституційним закон «Про внесення змін до Конституції України» №2222-IV у зв'язку з порушенням конституційної процедури його розгляду і прийняття.

Представник Президента України в Конституційному Суді, заступник глави президентської Адміністрації Олена Лукаш вже встигла оголосити, що на сьогодні всі органи влади легітимні. «На сьогодні всі органи влади є легітимними і сьогодні вони повинні концентруватися і виконувати рішення Конституційного Суду», - сказала вона.

У свою чергу, Президент Віктор Янукович заявив, що всі рішення Конституційного суду, у тому числі щодо відміни політреформи 2004 року, повинні виконуватися.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

668