Народний депутат України від фракції НУ-НС (група «За Україна!») Андрій Парубій упевнений, що ПР дасть 300 голосів для остаточних змін у Конституцію.

«У мене, як у народного депутата України, є тверде переконання, що 300 голосів для остаточних змін у Конституцію, ПР в українському парламенті надасть», - сказав він, повідомляє «ІМК».

Парубій також зазначив, що рішення КСУ відносно визнання неконституційності політреформи 2004 року було очікуваним.

«Дане рішення було очікуваним і готувалося напередодні, і особливо це було зрозуміло, коли відбулася заміна трьох суддів КСУ на суддів лояльних до нинішньої влади. Цей сценарій під назвою «Більше повноважень Януковичу», готувався вже давно... Тобто, КСУ визнає, що були порушення при прийнятті цього закону, а потім провладна коаліція через внесення змін до Конституції, фактично, повертає той проект, який був до 2004 року в Україні. Тобто, насправді йдеться не про поліпшення Конституції, а говориться лише про одне - щоб максимально повернути і надати повноваження Віктору Януковичу, особливо напередодні зими, коли рейтинг ПР і Януковича перед входженням в опалювальний сезон може катастрофічно впасти, і єдиним способом для них буде за вплив влади, силою утримувати владу і неконституційно наділити нею Януковича. Власне, цей сценарій, перший важливий крок якого вже виконаний, надалі реалізовуватиметься в парламенті», - резюмував він.

Як повідомляв ForUm, у п'ятницю, 1 жовтня, Конституційний Суд України оповістив, що визнав неконституційним закон «Про внесення змін до Конституції України» від 8 грудня 2004 року № 2222-ІV (так звану політреформу 2004 року) у зв'язку з порушенням процедури його розгляду і прийняття.

Згідно вердикту КС, закон № 2222-ІV втратив силу з дня ухвалення даного рішення, тобто з 30 вересня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

381