Рішення Конституційного суду України про відміну конституційної реформи 2004 року істотно відкидає Україну від європейських норм і стандартів. Про це повідомив представник опозиційних сил, екс-віце-прем’єр Григорій Немиря, коментуючи рішення КС у п'ятницю.

«Рішення Конституційного суду істотно відкидає Україну від європейських норм і стандартів і істотно наближає її до системи управління, яка існує в більшості пострадянських країнах», - сказав він, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Немиря також висловив думку, що дане рішення КС «прийняв під тиском».

Він підкреслив, що КС проігнорував наполегливі вимоги Венеціанської комісії.

За словамиНемирі, Президент України Віктор Янукович і його найближче оточення отримують тепер нові важелі, щоб використовувати авторитарні методи керівництва. Він також вважає, що влада дістала можливість готувати такі закони, які відповідатимуть політичній доцільності, і обслуговувати політичні інтереси Партії регіонів.

«Політична доцільність узяла верх над політичними принципами», - зазначив Немиря.

Як повідомляв ForUm, у п'ятницю, 1 жовтня, Конституційний Суд України оповістив, що визнав неконституційним закон «Про внесення змін до Конституції України» від 8 грудня 2004 року № 2222-ІV (так звану політреформу 2004 року) у зв'язку з порушенням процедури його розгляду і прийняття.

Згідно вердикту КС, закон № 2222-ІV втратив силу з дня ухвалення даного рішення, тобто з 30 вересня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

497