Головне контрольно-ревізійне управління України (ГлавКРУ) з наступного тижня почне ревізію діяльності Міжнародного дитячого центру «Артек». Про це повідомив голова ГлавКРУ Петро Андрєєв.

Він сказав, що доручення щодо проведення ревізії було дано ГлавКРУ Адміністрацією Президента України.

«На сьогоднішній день є доручення Адміністрації Президента на проведення повної комплексної господарсько-фінансової ревізії «Артека», і це не аудит, а саме ревізія. Мною підписана програма і створена робоча група, яка проводитиме цю ревізію, і з наступного тижня ми приступаємо до цієї ревізії», - сказав Андрєєв.

Андрєєв також повідомив, що ГлавКРУ пропонує Кабінету міністрів України звільняти директорів державних підприємств, які працюють збитково. «Сьогодні одне з питань, які ми порушили перед Кабміном, це щодо керівників підприємств, які з року в рік збиткові. Це говорить про низький професійний рівень менеджменту на підприємстві. Якщо за підсумками звітного фінансового року це підприємство зазнає збитків, то цьому керівникові нічого робити там», - сказав він.

Крім цього, за словами керівника ГлавКРУ, печатки, які здали при звільненні екс-керівники управлінь земельних ресурсів, можуть бути використані для «рейдерства у сфері земельних відносин». «На мій погляд, це початок рейдерства у сфері земельних відносин - працівники управління земельних ресурсів, які були звільнені за хабарі і так далі, бігають і ховаються на лікарняних, скрізь у кожного печатки, ніхто їх не здав, і т. д., і ці акти (на землю – ред.) можуть бути відповідним чином протягнуті» у пресі, - сказав він.

Глава відомства повідомив, що сьогодні вже є випадки, коли на земділянки, де давно проживають люди, претендують ті, у кого без відома тих, хто там живе, оформлені документи про приватизацію ділянок.

При цьому він не уточнив, скільки колишніх працівників управлінь земресурсів не здали печатки.

За матеріалами «Інтерфакс-Україна», «УНІАН»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

578