Протидія глобальним і внутрішнім загрозам - особлива місія СБУ, заявляє Президент України Віктор Янукович.

«Особливо вашу місію як державного правоохоронного органу спеціального призначення бачу у протидії глобальним і внутрішнім загрозам. Йдеться про тотальну корумпованість державного апарату, посягання на стратегічний, економічний потенціал нашої держави, державний суверенітет і територіальну цілісність України, міжнародний тероризм», - сказав Янукович у четвер, виступаючи на урочистих заходах, присвячених 18-літтю СБУ у Палаці «Україна» у Києві.

Глава держави висловив надію, що співробітники спецслужби зможуть підвищити ефективність системи державного управління. «Покладаємо на кожного керівника підвищену особисту відповідальність за стан боротьби зі злочинністю», - підкреслив Президент.

Янукович пообіцяв особисто контролювати питання фінансового і матеріально-технічного забезпечення Служби безпеки України.

«Беру на особистий контроль питання фінансового і матеріально-технічного забезпечення спецслужби, належного правового і соціального статусу співробітників СБУ», - сказав Янукович.

Президент запевнив, що зробить все необхідне, щоб у СБУ були «всі умови для виконання державних завдань». Крім того, Глава держави пообіцяв ініціювати швидке ухвалення нових законів, які вдосконалять роботу правоохоронної системи і дадуть нові можливості для боротьби зі злочинністю.

Янукович також вручив державні нагороди співробітникам СБУ з нагоди їхнього професійного свята.

Як повідомляв ForUm, Верховна Рада України призначила Валерія Хорошковського головою Служби безпеки України.

Нагадаємо, 25 березня 1992 року Верховна Рада України прийняла Закон «Про Службу безпеки України». Саме цього дня щорічно, починаючи з 2001-го, відзначається День Служби безпеки України. Свято було встановлене Указом Президента Леоніда Кучми, враховуючи заслуги СБУ у справі захисту державного суверенітету України, конституційного ладу, територіальної цілісності, законних інтересів держави, а також у забезпеченні прав і свобод людини і громадянина.

За матеріалами «Інтерфакс-Україна»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

572