Фракція КПУ поки не обговорювала питання виходу з коаліції. Про це в інтерв'ю кореспондентові ForUm’у заявив народний депутат, член фракції КПУ Олександр Голуб.

«Питання виходу з коаліції фракцією не обговорювалося. Ми не збиралися. Тому про це говорити ще рано. Але фракція збиратиметься. Це відбудеться, швидше за все, наступного тижня. Ці всі питання обговорюватимуться. Тоді і ухвалюватиметься рішення», - сказав він.

За його словами, КПУ не висувала ПР ніяких умов щодо конкретних посад у владі. У той же час Голуб зазначив: «Звичайно ж, ми вважаємо, що, якщо ми входимо до складу коаліції, несемо відповідальність за її дії, то, безумовно, ми повинні бути представлені у всіх структурах виконавчої влади, по вертикалі, в структурах по Адміністрації Президента і так далі».

Нардеп уточнив, що мова йде не про таке представництво у владі, як у ПР. «Зрозуміло, що внесок у перемогу Віктора Януковича був різний. Але, в той же час, внесок КПУ був», - зазначив Голуб. За його словами, КПУ була єдиною політичною силою, яка відкрито підтримала Віктора Януковича в другому турі, «і, власне кажучи, підписала відповідну угоду з ним».

«Тому ми розраховуємо на якісь квоти, на представництво у всіх структурах влади. Ми чудово розуміємо, в якій ситуації опинилася країна, і готові максимально допомагати виводити країну з кризи нашими кадрами», - підсумував Голуб.

Як повідомляв ForUm, 23 березня газета «Дело» написала, що на наступному пленарному тижні фракція Комуністичної партії має намір провести засідання, в ході якого дасть оцінку кадровим призначенням нового Президента й уряду. На думку депутатів від КПУ, останні призначення, зроблені новою владою, не відповідають коаліційним домовленостям.

За інформацією видання, комуністи виставили Партії регіонів останню кадрову умову, від якої залежить стабільність коаліції. Її суть зводиться до того, що главою Державної митної адміністрації повинен стати представник фракції КПУ, голова комітету парламенту по боротьбі з корупцією і оргзлочинністю Ігор Калетник.

24 березня головою Держмитслужби України було призначено Ігоря Калетника.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

652