Колишній депутат від БЮТ Віктор Лозинський, який днями здався правоохоронним органам, у Криму не був. Про це заявив колишній керівник кримського главку МВС Геннадій Москаль.

Зокрема, коментуючи повідомлення про те, що СБУ вела стеження за Лозинським у Криму, Москаль сказав: «Не був він у Криму. Він, як я з'ясовував, оскільки якась тінь падала і на мене, у Генеральну прокуратуру приїхав із Кіровоградської області на машині».

За його словами, Лозинський уже виробив лінію захисту. «Адже ви бачите, він не оскаржує санкції на арешт, пропонує спокійно розібратися. Тепер уже немає звірячого вбивства, розслідують тільки тяжкі тілесні ушкодження, що призвели до смерті, а це абсолютно інше. Адже такі пошкодження можуть бути нанесені і в стані необхідної оборони, і при перевищенні необхідної оборони, і у стані афекту. Розумієте, про що я кажу? Це я не натяк даю панові Лозинському, ні. Але, швидше за все, цим все і кінчиться», повідомляє «ЛІГА».

При цьому Москаль запропонував: «Пригадайте шоу, яке було з паном Рудьковським не так давно, з його літаками (екс-міністра транспорту підозрювали у присвоєнні майже 400 тис.грн. при перельоті за маршрутом «Київ-Париж-Київ» на приватному чартерному літаку – ред.), з його затриманням СБУ, з його інвалідними колясками, судами, падіннями у непритомність. І де кінець? Є фінал справи? Днями я його бачив у кулуарах парламенту - респектабельний, чудово одягнений. Скажіть, для чого було починати цей маскарад, який нічим не закінчився?»

Нагадаємо, 1 березня колишній народний депутат із фракції БЮТ Лозинський здався правоохоронним органам.

Він проходить у справі про загибель жителя Кіровоградської області Валерія Олійника, який загинув 16 червня 2009 року. За даними прес-служби Генпрокуратури, Служба безпеки України знайшла Лозинського в Криму і вела за ним стеження.

Відразу його не «взяли» тому, що хотіли встановити усіх подільників, «постежити, з ким Лозинський зустрічатиметься, хто йому допомагає». «Зрозуміло, виїхати йому ніхто б не дозволив. Але коли він зрозумів, що він під «ковпаком», йому нічого не залишалося, крім як здатися», - додав глава прес-служби ГПУ Юрій Бойченко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

451