12 лютого у Ванкувері (провінція Британська Колумбія, Канада) відбудеться церемонія відкриття ХХІ зимових Олімпійських Ігор. Окрім Ванкувера, деякі змагання проходитимуть у курортному містечку Вістлер. Церемонія відкриття вперше в історії проходитиме на критому стадіоні «BC Place».

Відкриє церемонію прем'єр-міністр Канади Стефан Харпер, після вступної промови відбудеться парад спортсменів. Як очікується, акцент шоу буде зроблений на культурі канадських аборигенів. Організатори докладають максимум зусиль, щоб до початку церемонії ніхто не дізнався про її деталі, а учасники підписали заяву про нерозголошення інформації.

За свідченнями очевидців, яким вдалося бути присутніми на генеральній репетиції церемонії відкриття, на глядачів чекає феєричне шоу з лазерами, танцюристами і гімнастами. Місцеві співаки порадують присутніх і багатомільйонну телеаудіторію прекрасними вокальними номерами.

Головна інтрига - хто ж все-таки запалить олімпійський факел на стадіоні. Основним претендентом є прославлений канадський хокеїст Вєйн Гретцькі, який вважається одним із найбільш упізнаним спортсменом Канади.

У програму Ігор в Ванкувері включені змагання з семи видів спорту у15 дисциплінах. Буде розіграно 86 комплектів нагород. У порівнянні з ХХ Іграми у Туріні додано два комплекти нагород у фристайлі: скі-крос у чоловіків і жінок.

В Олімпіаді візьмуть участь більше п'яти тисяч спортсменів із 80 країн світу.

Організатори Олімпійських Ігор занепокоєні погіршенням погодних умов. Днями потепління і сильні зливи призвели до зменшення сніжного покриву. Не дивлячись на це, організатори Олімпіади сподіваються, що внесення змін до графіка спортивних змагань вдасться уникнути.

Зазначимо, що збірну Україну на Олімпіаді представлятимуть 47 спортсменів, які змагатимуться у 9 із 15 олімпійських дисциплінах. Найбільше надії на завоювання медалей покладають на біатлон, лижні гонки, санний спорт, фристайл і фігурне катання. Українські олімпійці отримають за золоту медаль $100 тисяч, за срібну - $70 тисяч, а за бронзову - $50 тисяч.

Прапор нашої команди на церемонії відкриття нестиме саночница Лілія Лудан.

Ванкувер — місто на тихоокеанському узбережжі Канади з населенням майже 600 тисяч чоловік (з передмістями 2,2 мільйона). Середня температура зими — від мінус 8 до плюс 3 градусів за Цельсієм. У жовтні 2005 року Ванкувер був визнаний найкомфортнішим для життя місцем на планеті на підставі опитування жителів 127 провідних міст світу. Приймав багато крупних заходів: ЕКСПО-86, ЧС-2001 з фігурного катання, ЧС-2006 з хокею з шайбою. Крім Ванкувера, змагання Олімпіади пройдуть також у Вістлері, Річмонді та Західному Ванкувері.

Завершиться олімпійський турнір 28 лютого.

За матеріалами «ЛІГА», РІА «Новини», «Правда.ру», радіо «Свобода»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1859