Українець Сергій Федченко не зумів зберегти звання Інтерконтинентального чемпіона за версією IBF у першій напівсередній вазі, поступившись по очках більшістю голосів суддів південноафриканцеві Кайзеру Мабузі. Бій відбувся в Дніпропетровську.

Успіх Мабузі принесла велика активність упродовж поєдинку: він весь час йшов уперед, не реагуючи ні на пропущені удари, ні на власні промахи. Федченко, що не мав можливості познайомитися з манерою суперника до поєдинку, спочатку більше придивлявся до південноафриканця, але починаючи з третього раунду поступово освоївся в рингу і почав діяти в контратакуючому стилі, примушуючи Мабузу промахуватися.

Проте активні дії в атаці самого Сергія були зведені до мінімуму. Відсоток попадань в українця був помітно вищий, ніж у його опонента, але по загальній кількості ударів Кайзер лідирував з великим відривом. У восьмому раунді над лівим оком Федченка з'явився неприємний розтин - кров заважала українцеві бачити удари південноафриканця справа, - повідомляє «ЛІГА».

У чемпіонських раундах Федченко виглядав більш утомленим, до того ж, його становище значно ускладнило розсічення над правим оком, що стало результатом ненавмисного зіткнення головами. Отже, один з суддів виставив нічию 114-114, а двоє його колег віддали перемогу Мабузі з рахунком 117-112 і 115-112.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

843