В Автономній Республіці Крим в даний час немає загострення кримінальної обстановки, підкреслює начальник Головного управління МВС України в АРК Анатолій Могильов.

Як передає «УНІАН», в середу на прес-конференції в Сімферополі Могильов заявив, що «ситуація в Криму стабільна», і він не розуміє, про яку кримінальну кризу на території автономії говорять деякі.

«Я не можу зрозуміти взагалі, про яку кримінальну кризу хтось починає говорити?!» - підкреслив начальник міліційного Главку Криму.

При цьому він розказав, що днями до нього прийшов «папір», де містилося прохання «у зв'язку з різким загостренням кримінальної обстановки» на півострові надати дані про ситуацію. «Я недавно отримав папір, на ньому було написано: у зв'язку з різким загостренням кримінальної обстановки, просимо повідомляти нам дані. В Криму загострення кримінальної обстановки немає у принципі! Всі працюють у нормальному, звичайному режимі», - відзначив Могильов. На питання журналістів, чи прийшов «папір» у міліцію Криму з Секретаріату Президента України, начальник ГУ МВС в автономії відповів позитивно.

Могильов повідомив, що у зв'язку з масовими акціями в Києві з Криму туди направлені «окремі підрозділи» «Беркута». «Вони поки знаходяться там (в Києві – ред.) на казармовому режимі», - сказав начальник кримської міліції. На уточнююче питання, скільки саме кримських «беркутівців» зараз у столиці України, Могильов відповів, що «достатнє число», при цьому не став його озвучувати.

На питання журналістів, скільки кримчан - прихильників правлячої коаліції і опозиції - зараз знаходяться в Києві, головний міліціонер Криму відповів, що не відстежував це. «Я за це не відповідаю», - сказав Могильов. При цьому він припустив, що даними про жителів автономії, які мітингують у столиці України, мають кримські лідери тих або інших політичних сил.

Відповідаючи на питання журналістів, кого підтримуватиме міліція Криму найближчим часом: Президента чи Кабмін з Верховною Радою – Могильов заявив, що «міліція в Криму виконуватиме Закон».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

436