Конституційний Суд України сьогодні може визначитися з датою розгляду питання про конституційність Указу Президента про розпуск Верховної Ради.

Про це повідомило високопоставлене джерело в уряді.

«За неперевіреною інформацією, яка виходить з обізнаних джерел, декілька суддів Конституційного Суду підписали свою позицію про невідкладність розгляду конституційності указу. І сьогодні Конституційний Суд, швидше за все, визначиться, коли почне слухання у цій справі. В плановому режимі вони мають намір розглядати питання про імперативний мандат», – сказало джерело, передає «УНІАН».

Як повідомлялося, Президент України Віктор Ющенко увечері, 2 квітня, підписав указ про розпуск українського парламенту.

Верховна Рада того ж дня прийняла постанову, в якій заявила про відсутність у Президента правових підстав для розпуску парламенту, а Кабінет Міністрів України пізно вночі прийняв постанову, якою вирішив підкорятися тільки Верховній Раді.

Представники коаліції підготували подання щодо Указу Президента про розпуск Верховної Ради і просили КС невідкладно, не пізніше 5 днів після публікації указу Президента про припинення повноважень парламенту, перевірити цей документ на відповідність Конституції.

Як повідомила вчора прес-служба КС, Конституційний Суд України протягом 15 днів визначиться, чи буде він відкривати конституційне виробництво у справі відносно президентського Указу про розпуск Верховної Ради.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

533