Верховна Рада України відмовилася підтримати проект закону про схвалення рішення Президента про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України в 2007 році для участі в багатонаціональних військових навчаннях.

За даний законопроект проголосували 5 з 255 народних депутатів, зареєстрованих у залі.


На засіданні парламенту даний законопроект не представляв міністр оборони Анатолій Гриценко або інший посадовець з міністерства оборони.


Як відзначив перший заступник голови Комітету ВР з питань національної безпеки і оборони Юрій Самойленко, Гриценко сказав, що виконуватиме «тільки накази Головнокомандуючого», передає «УНІАН».


Під час обговорення законопроекту наголошувалося, що в ситуації, що склалася, недоцільно допускати до України збройні сили інших держав для військових навчань.


Проектом закону пропонується схвалити рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України в 2007 році для участі в двосторонніх українсько-російських навчаннях чергових сил з протиповітряної оборони Повітряних Сил Збройних Сил України і Військово-повітряних Сил Російської Федерації, українсько-бельгійських тактичних навчаннях, багатонаціональних військових навчаннях «Репід Трайдент – 2007», «Комбайнд Еффорт – 2007» і «Сі Бриз – 2007».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

467