Секретаріат Президента України висловлює співчуття з приводу того, що уряд нехтує положеннями Конституції, не визнаючи указів Глави держави.

Як передає «УНІАН», про це в інтерв'ю журналістам сказав заступник глави Секретаріату Президента Віктор Бондар, коментуючи заяву Януковича про те, що уряд не виконуватиме Указ Президента про розпуск парламенту, поки не буде рішення Конституційного Суду на предмет його конституційності.

« Це все відбувається, як абсолютна зневага Конституцією, в якій чітко записано, що укази Президента - це норма прямої дії, і вони набувають чинності з моменту публікації», - сказав Бондар.

Він висловив співчуття, що в цій ситуації уряд поводиться таким чином – «нехтує просто Конституцією, відмовляючись виконувати абсолютно легітимні документи, які вступають в силу.

Відповідаючи на питання, чи будуть якісь дії Президента у зв'язку з цією заявою Януковича, Бондар відповів, що Президент вже діє. «І повірте, що на сьогодні повністю запущений «маховик» підготовки до виборчої кампанії. ЦВК готує всі необхідні документи, відповідні структури забезпечують організаційні заходи, обласні адміністрації отримали чітке доручення розпочати відповідну роботу. Сьогодні глави адміністрацій провели наради з головами районних адміністрацій, і чітко дано доручення виконувати всі укази Президента, діючі на території України, у тому числі і Указ про припинення повноважень ВР», - сказав Бондар, додавши, що адміністрації почали здійснювати організаційні заходи щодо діяльності виборчих комісій.

При цьому він висловив переконання, що навіть якщо рішення КС буде оприлюднено дуже швидко, воно підтверджуватиме конституційність Указу Президента. В той же час Бондар зазначив, що такого рішення можна чекати і декілька років, і тому зупиняти виборчий процес ніхто не збирається.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

402