Виконуючий обов'язки голови СБУ Валентин Наливайченко категорично відкидає інформацію про наявність у Службі безпеки України списків з прізвищами людей, яких нібито планується арештувати.

Про це Наливайченко сказав, відповідаючи на питання журналістів. Він назвав провокацією відповідну інформацію.

У свою чергу заступник голови Секретаріату Президента Віктор Бондар відзначає, що немає ніяких списків СБУ з прізвищами людей, які можуть бути арештовані. Про це він сказав в середу в інтерв'ю журналістам.

«Такого списку немає, він не існує, і думаю, ніколи існувати не буде. Я думаю, що в найближчі декілька тижнів, ми чутимемо такі цікаві подробиці про життя в країні, що років через 10 нам буде дуже смішно переглядати цю історію і читати цю інформацію», - сказав Бондар.

Він підкреслив, що Президент є і буде людиною, яка діє виключно в рамках правового поля, і не робитиме недемократичних кроків. «Ця людина має надзвичайно високу мораль, духовність, і він ніколи не дозволить собі переслідувати опонентів. Він сам пройшов надзвичайні переслідування. Йому достатньо в житті власного прикладу для того, щоб не робити такої горя для інших людей», - зазначив Бондар.

Як раніше повідомляв ForUm, народний депутат України з фракції Партії регіонів, перший заступник глави парламентського комітету із питань національної безпеки і оборони Юрій Самойленко побоюється за безпеку міністра Кабінету міністрів Анатолія Толстоухова, віце-прем'єр-міністра Дмитра Табачника, а також міністра з питань надзвичайних ситуацій Нестора Шуфрича.

За інформацією Самойленка, джерело якої він не назвав, проте, підкреслив, що ці дані достовірні, деякі керівники Секретаріату Президента і СБУ склали список парламентаріїв і вищезазначених урядовців, які критикували Президента за підписання Указу про проведення дострокових парламентських виборів і розпуск Ради. Шуфрич, Табачник і Толстоухов, за словами Самойленка, дійсно закликали людей на площах до невиконання Указу Президента, проте «це право кожного громадянина висловлювати свою думку, і вносити людину в розряд інакомислячих – це неправомірно».

Відповідаючи на питання журналістів, які санкції можуть бути застосовані до згаданих осіб, депутат сказав: «Ми не виключаємо затримання з подальшим утриманням під вартою. Якщо депутати користуються недоторканністю, то той же Толстоухов або Табачник підвладні загальним законам».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

512