І в уряду, і в Президента ще є час, щоб сісти за стіл переговорів і вийти з політичної кризи. Про це на засіданні Кабміну заявив прем'єр-міністр України Віктор Янукович, передає кореспондент ForUm’у.

«Ми готові розглянути будь-які питання і йти на будь-які компроміси», - сказав прем'єр.

За словами Януковича, компроміс – це рух назустріч один одному і на компроміс треба йти завжди, коли виникають такі розбіжності.

«При компромісі втрачає і одна й інша сторона, але ми готові до цього, оскільки будуємо демократичну країну», - відзначив він.

Глава уряду підкреслив, що він ніколи не відійде від своїх принципів, оскільки демократичну країну можна побудувати тільки на основі права, Конституції і свободи слова.

Крім того, Янукович підкреслив, що багато зараз залежить тільки від Президента країни. «Ми чекатимемо від нього позитивної відповіді», - сказав він.

Прем'єр вкотре повторив, що без рішення Конституційного Суду щодо конституційності указу Президента про розпуск парламенту, є тільки один вихід з політичної кризи – це відміна указу Президента України.

«Якщо він готовий це зробити, то ми готові піти йому назустріч. А якщо він цього не зробить, а це зробить Конституційний Суд, ми, звичайно ж, виконуватимемо рішення Конституційного Суду», - відзначив він.

Янукович також нагадав, що він виконував рішення суду і в 2004 році під час президентських виборів.

Ганна Ліщук

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

383