Міністр транспорту Микола Рудьковскький вважає, що розпуск парламенту призведе до погіршення бізнес-іміджу України, призупинення реалізації домовленостей з іноземними компаніями, втрати Україною довіри інвесторів. Про це ForUm’у повідомили в прес-службі Міністерства.

Вартість проведення дострокових виборів не передбачена державним бюджетом на 2007 рік і неминуче ляже важким тягарем на плечі українських громадян, повідомив Микола Рудьковський під час прямого ефіру на “5 каналі”.

«Ідея, озвучена українськими політиками щодо того, начебто вартість дострокових виборів обійдеться Україні в 340 млн. – неправда, оскільки витрати на проведення дострокових виборів - це не лише кошти, витрачені на їх безпосереднє проведення, але й альтернативні витрати, - вважає міністр. - Окрім того, бюджетом на 2007 рік не передбачено проведення дострокових виборів. Уряд взяв на себе зобов’язання щодо підвищення рівня життя громадян – зростання мінімального розміру пенсій з 1 квітня до 410 гривень, збільшення рівнів доходів вчителів та лікарів на 200 гривень та загального підвищення прожиткового мінімуму, - то навіть прямі витрати на проведення дострокових виборів ляжуть важким тягарем на плечі всіх громадян України».

Заяви губернаторів щодо начебто наявності коштів у місцевих органах влади на проведення дострокових виборів, на думку міністра, є вимушеними і не відповідають дійсності. «До тих пір, поки губернатори і керівники районних обласних державних адміністрацій будуть призначатися Президентом, поки не буде проведена конституційна реформа і регіональна влада не прийде до народом обраних представників – до тих пір будуть з’являтися подібні звернення», - заявив Микола Рудьковський.

За словами Міністра транспорту та зв’язку України Миколи Рудьковського, проведення дострокових виборів призведе до втрати привабливого іміджу України на міжнародній арені. Микола Рудьковський переконаний, що підписання Президентом України неконституційного указу призведе до призупинення реалізації домовленостей між нашою державою та іноземними компаніями, втрати Україною довіри інвесторів та можливого зниження кредитного рейтингу. «Я сьогодні спілкувався з французькими бізнесменами, які приїхали до України займатися будівництвом європейських доріг, - сказав Микола Рудьковський. - І вони сказали: «Зачекайте! Ми хотіли б інвестувати кошти в Україну без державних гарантій – але поки у вас таке відбувається в державі, ми почекаємо».

Окрім того, нестабільна політична ситуація призведе до зниження вартості акцій як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках. «Тільки за один день після підписання указу ціна на акції українських підприємств упала на 10%», - констатував Міністр.

Загалом, на думку Рудьковського, Україна з сьогоднішнього дня у зв’язку з підписанням Президентом указу відсікає собі перспективу економічного зростання. «Ми відсікаємо можливість до зростання добробуту людей, - сказав Міністр. - У минулому місяці ми мали показники зростання більше 9%, а за квітень економічні показники неминуче стануть удвічі гіршими за попередній місяць».

«Потрібно досягти компромісу і зробити все, щоб ми не розкручували далі протистояння між політичними силами і політиками», - переконаний Рудьковський.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

406