Американським релігійним організаціям вдалося запобігти демонстрації в одній з галерей Нью-Йорка шоколадної скульптури, що зображає у натуральну величину голу людину у позі розп'яття. За повідомленням газети Guardian, робота, що викликала протести, була розцінена як неуважна по відношенню до християнства.

Організатором протесту виступила Католицька ліга, об'єднуюча 300 тисяч консервативно налаштованих американців. Ліга вважає неприпустимим те, що реалістична за своїм характером робота художника Козімо Кавалларо (Cosimo Cavallaro) виконана з дев'яноста кілограмів шоколаду і зображає, зокрема, геніталії, передає «Lenta.ru».

Члени Католицької ліги розіслали електронні листи більш ніж п'яти сотням інших релігійних організацій різних конфесій. Протягом доби робота готелю, в якому розташована галерея, була паралізована дзвінками і візитами протестуючих, після чого готельне начальство ухвалило рішення відмовитися від проведення виставки.

Метт Семмлер, керівник галереї, повідомив, що ні він, ні художник, не має наміру опротестовувати рішення керівництва готелю. Проте, він заявив, що робота не повинна була нікого ображати і, що Христа протягом багатьох століть зображали тисячі разів у різний спосіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

699