У Верховної Ради Україні немає повноважень для того, щоб відправити у відставку склад ЦВК. Про це в інтерв'ю журналістам у суботу заявив Президент України Віктор Ющенко, передає кореспондент ForUm’у.

Він підкреслив, що процедура призначення і звільнення членів ЦВК «іде згідно з пропозиціями Президента». «Я такої пропозиції не внесу. Все інше – це версії і політиканство», – підкреслив Глава держави.

Він запевнив журналістів, що парламент не звільнить членів ЦВК.

« Ми демонструватимемо всьому світу, що як два роки тому ця нація піднялася з колін і змогла на демократичних засадах вирішити, в чому проблема влади, так і сьогодні нація підніметься з колін і скаже: «Ніхто, у тому числі і ця коаліційна більшість у парламенті не матиме нагоди діяти антиконституційно», - впевнений Президент.

Як повідомляв Forum, раніше народний депутат з Партії регіонів Василь Кисельов заявив, що до публікації указу Президента про розпуск парламенту коаліція встигне ухвалити рішення про відставку ЦВК.

« Тому що сьогодні є всі підстави це зробити, підкреслюю, законні. І ми це зробимо постановою ВРУ, яку ніхто відмінити не може, окрім Конституційного Суду, хай звертаються в КС», - сказав він.

Відповідаючи на уточнююче питання, про які конкретно підстави йдеться, Кисельов відзначив: «За порушення присяги, яку вони складали при вступі до посади. Ви прочитаєте пояснювальну записку, і ви зрозумієте, там є дуже серйозні підстави. Вони порушували клятву, яку давали народу України, вступаючи на посаду».

Нардеп підкреслив, що представники коаліції не хотіли б цього робити. «Ми не збираємося нагнітати обстановку або створювати додаткову напругу в суспільстві», - підсумував він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

776