У Мадриді завершилася реконструкція Національного музею Прадо - одного з найбільших у світі, повідомила в суботу міністр культури Іспанії Кармен Кальво.

«Завдяки реконструкції, початій 2001 року під керівництвом архітектора Рафаеля Монео, площа виставкових приміщень музею збільшилася вдвічі», - сказала міністр журналістам після засідання Королівського патронату музею.

Вона уточнила, що тепер площу займають 52,2 тисячі квадратних метри натомість 26,6 тисяч. Це дозволить розширити експозицію і постійної колекції, і тимчасових виставок, відзначила Кальво, передає РІА «Новини».

Досі Прадо виставляв лише сьому частину своїх картин, число яких досягає 8 тисяч 600.

Музей Прадо був відкритий 19 листопада 1819 року в будівлі, побудованій в 1785 році за проектом архітектора Хуана де Вільянуева.

Основу колекції музею склали твори з зібрання іспанських королів, які раніше прикрашали палаци Мадрида і його передмість.

Сьогодні в музеї можна побачити роботи як західноєвропейських художників, особливо італійських і фламандців, так і іспанських - Рубенса, Тиціана, Веронезе, Босха, Веласькеса, Рібери, Мурільйо, Ель Греко і Гойї. Велику цінність представляють скульптури і витвори прикладного мистецтва - гобелени, фарфор, ювелірні прикраси.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

864