За попередніми даними, з 29 березня по 3 квітня в масових заходах і акціях в Києві, згідно з поданими заявками, має намір взяти участь близько 600 тис. людей, повідомили в ДГЗ МВС України.

У тому числі з боку прихильників Партії регіонів планується участь до 400 тис. людей; з боку прихильників партії «Народний Союз Наша Україна» і фракції «Блоку Юлії Тимошенко» – до 130 тис. людей.

Ці заходи проходять у центральній частині міста, а найбагатолюдніші відбуваються на Майдані Незалежності, Європейській площі і прилеглих до них вулицях, передає «УНІАН».

З метою забезпечення охорони громадського порядку і безпеки громадян під час заходів в ГУ МВС України в Києві розроблені відповідні розрахунки сил і засобів. Діяльність особового складу направлена на чітке виконання службових обов'язків, дотримання чинного законодавства України, дисципліни, а також націлена на ухвалення законних рішучих і виважених правоохоронних заходів при виникненні нештатних ситуацій, передає «УНІАН».

Керівництвом Міністерства внутрішніх справ, в рамках компетенції, вживаються необхідні заходи з забезпечення правопорядку і з метою не допущення порушення конституційних прав громадян.

30 березня заступник міністра внутрішніх справ Василь Фатхутдінов провів робочу зустріч з організаторами вказаних заходів, під час якої обговорювалися питання про неприпустимість порушень правопорядку.

Протягом цього дня з регіонів держави до Києва прибули автобусами понад 5,5 тис. учасників заходів. Крім того, 90 громадян організовано прибули в столицю поїздом зі Львова. Автобуси розміщені, в основному, на автостоянках на пл. Великої Вітчизняної війни, біля Національної філармонії України і Річкового порту. Силами представників вибуховотехнічних служб дані транспортні засоби і пасажири перевірялися на наявність вибухових, легкозаймистих речовин, зброї і інших заборонених до використання предметів.

На ранок 31 березня до Києва повинні були прибути потягами майже 4 тис. громадян, які візьмуть участь у цих заходах. Потяги перевіряються силами підрозділів лінійних управлінь МВС України на залізницях.

30 березня масові заходи в центральній частині столиці відбулися при участі 15 тис. людей. Під час їх проведення грубих порушень громадського порядку не допущено, відзначає ДГЗ МВС.

Всього заявлено учасників – понад 503 тис. людей. З них:

- з боку прихильників Партії регіонів – до 460 тис. людей;

- з боку прихильників НСНУ і БЮТ – понад 43 тис. людей.

За станом на 10.00 31 березня з регіонів держави до Києва прибуло 275 автобусів, якими перевезено понад 9 тис. людей. Очікується прибуття 282 автобусів, якими в столицю здійснюється перевезення понад 10 тис. громадян. Понад 3,1 тис. людей прибули в столицю 11 потягами. Очікується прибуття 22 потягів з 4,8 тис. учасниками акцій.

Як повідомлялося, в п'ятницю ввечері Шевченківський суд Києва заборонив низці політичних партій і організацій проводити 31 березня акції на Майдані Незалежності за позовом столичної міської держадміністрації. У своїй позовній заяві столична міськадміністрація просила суд частково (на Майдані Незалежності) обмежити право проведення акцій, оскільки це могло привести до конфлікту через протилежність політичних поглядів партій і організацій, що збиралися проводити акції на Майдані Незалежності.

Таким чином, на Майдані Незалежності не можуть проводити акції київська міська організація Союз молоді регіонів України, київське міське відділення Партії регіонів, київська міська організація партії «Батьківщина», київська міськорганізація партії «Вперед, Україно», народний депутат Роман Безсмертний.

МВС на етапі підготовки до масових акцій у Києві заявило, що робитиме все, щоб не допустити зіткнень і розвести людей з різних політичних угрупувань. У разі потреби правоохоронні структури можуть залучити додаткові сили з регіонів. Точне число співробітників силових підрозділів для охорони правопорядку на вихідні не називалося.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

476