Прем'єр-міністр Узбекистану Шавкат Мірзіяєв 19-20 лютого відвідає Україну з робочим візитом. Про це повідомили в прес-службі Кабінету Міністрів України.


В повідомленні наголошується, що зокрема, в понеділок, 19 лютого о 15:00 в Клубі Кабміну в Києві відбудеться засідання Спільної міжурядової українсько-узбецької комісії з питань всебічної співпраці під головуванням Прем'єр-міністра України Віктора Януковича і прем'єр-міністра Узбекистану Мірзіяєва.


Після закінчення засідання комісії планується підписання спільних міжурядових українсько-узбецьких документів, передає «УНІАН».


Як повідомлялося раніше, в грудні 2006 Янукович заявляв про плани найближчим часом відвідати Узбекистан для обговорення нафтогазової співпраці, зокрема можливості участі України в розробці газових і нафтових родовищ на території цієї країни.


Узбекистан разом з Туркменістаном є найбільшим у Центральній Азії виробником природного газу, добуваючи щорічно до 60 млрд. кубометрів.


Сумарні ресурси природного газу Республіки Узбекистан складають більше 6,25 трлн. куб. м, у тому числі за промисловими категоріями - 1,62 трлн. куб. м. В даний час у республіці видобувається 60 млрд. куб. м газу на рік, з яких 5 млрд. куб. м експортується до Казахстану, Киргизії і Таджикистану.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

453