Місцеві ради в Луганській області на поточний рік запланували збільшення доходів до своїх бюджетів більш ніж на чверть у порівнянні з надходженнями минулого року. Про це повідомив голова Луганської облдержадміністрації Олександр Антипов під час зустрічі представників органів місцевого самоврядування області з першим заступником Голови ВРУ Адамом Мартинюком.

Як передає прес-служба Луганської облдержадміністрації, Антипов виказав припущення, що в основі цих планів лежить не стільки економічний розрахунок, скільки бажання місцевої влади «хоча б на папері збалансувати витрати і прийняти бездефіцитний бюджет». «Тому з року в рік місцеві бюджети лихоманить під час виплати заробітної плати, розрахунках за енергоносії, росте кредиторська заборгованість по всіх видах витрат», – відзначив він.

Крім того, губернатор виразив стурбованість з приводу недостатньої забезпеченості в 2007 році необхідними асигнуваннями витрат місцевих бюджетів на оплату праці і енергоносіїв. За його словами, в результаті зростання цін на газ і збільшення розміру мінімальної зарплати, додаткові витрати місцевих бюджетів складають в цілому по області по оплаті праці 27,9 млн. грн., по енергоносіях - 44,9 млн. грн. «Подібна ситуація не є специфічною тільки для Луганської області, в аналогічному положенні знаходяться всі місцеві бюджети України», – відзначив Антипов, передає «ЛІГА».

Тому від імені обласної державної адміністрації і від імені керівників рад всіх рівнів він попросив Мартинюка ініціювати внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2007 рік» і компенсувати ці додаткові витрати місцевих бюджетів за рахунок додаткової дотації з державного бюджету.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

667