Заступник глави Секретаріату Президента Олександр Чалий готовий зайняти пост міністра закордонних справ України, якщо його кандидатура буде висунута Президентом України Віктором Ющенком.

« Якщо Президент вирішить , що йому потрібен у Міністерстві закордонних справ Чалий і внесе мою кандидатуру до парламенту, я піду до парламенту переконувати, що я буду фігурою, яка проведе позитивну співпрацю по лінії парламент - МЗС - прем'єр-міністр", - заявив він в ефірі «5 каналу» в п'ятницю увечері.

В той же час Чалий припустив , що у Володимира Огризка поки залишаються всі шанси бути підтриманим у парламенті. «Коли ми подивимося , хто вже висловився «за», наскільки розумію, фракція «Наша Україна», фракція БЮТ, то навіть частини підтримки з боку фракції Регіонів буде достатньо , щоб пан Огризко отримав 226 голосів», - відзначив він.

Коментуючи висунення його кандидатури на пост глави МЗС, Чалий відзначив: «В мене є одна якість - я вмію домовлятися. Візьміть найбільш ключові питання української зовнішньої політики. Політична угода з Росією. Я, молодий дипломат, начальник договірно-правового управління був Главою делегації - і ось ми підписали угоду. Візьміть політичну угоду з Румунією, візьміть багато інших питань, де вдавалося зробити неможливе, навіть врегулювання цього питання з літаком ТУ-154: навіть найскладніші переговори з росіянами і з Ізраїлем», передає «Інтерфакс-Україна».

Як повідомляв ForUm, 5 лютого Президент України Віктор Ющенко вніс у Верховну Раду України подання про призначення Огризка міністром закордонних справ.

Прем'єр-міністр України Віктор Янукович 15 лютого заявив, що представники антикризової коаліції заздалегідь налаштовані негативно відносно кандидатури на посаду міністра закордонних справ Володимира Огризка.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

433