В липні цього року в Ялті (Крим) пройде День Європи. Як повідомила прес-секретар мера Ялти Тетяна Агаркова, це питання обговорювали сьогодні мер Ялти Сергій Брайко і глава представництва Європейської Комісії в Україні Ієн Боуг.


Боуг під час свого візиту до Ялти подякував Брайку «за ентузіазм і нові ідеї щодо проведення свята» і виразив упевненість, що День Європи в Ялті пройде на належному рівні.


«День Європи - це не тільки свято країн, що входять у Євросоюз, але і офіційне свято України, що дуже цінується ЄС. Такі свята ми вже проводили в Києві, Дніпропетровську, Донецьку, Запоріжжі, Харкові, Одесі і Львові. А цього року вперше свято буде проведено в Криму», - сказав глава представництва Європейської Комісії в Україні.


Боунг відзначив, що мета Дня Європи – «дати можливість людям розважитися, для чого будуть запрошені українські і європейські рок-групи, а також дати більше інформації про Євросоюз, його діяльність, взаємостосунки ЄС і України». Для цього в Ялті буде розміщено «європейське містечко», де будуть представлені особливості країн ЄС, передає «УНІАН».


За словами Боуга, цього року День Європи проходитиме в особливий момент для ЄС і України. «Не так давно відбулося засідання на рівні міністрів закордонних справ, де досягнуті домовленості про розширення угод між Україною і ЄС. Зокрема, це торкається поглиблення співпраці в зовнішній і внутрішній політиці і сфері юстиції», - сказав глава представництва Єврокомісії в Україні.


За його словами, обговорювалося також питання про створення зони вільної торгівлі між ЄС і Україною. «До моменту проведення Дня Європи ці питання знайдуть більш конкретні форми», - додав Боуг.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

471