Керівник польського штабу проекту УЄФА ЄВРО-2012 Пьотр Гаврон «на сто відсотків» упевнений, що Україна і Польща виграють у конкурсі» на проведення фінального турніру чемпіонату Європи 2012 року з футболу.


Про це Гаврон повідомив польське видання «Газета виборча»
«Ми приготували професійну документацію, свої наміри щодо допомоги виразили уряд і органи місцевої влади, підписавши різні фінансові гарантії. Ми своєчасно все зробили, і це надає певне враження на УЄФА», - відзначає Гаврон.


Як відомо, спільна польсько-українська делегація у складі Виконавчої дирекції «Євро 2012» Федерації футболу України подали всі необхідні документи в штаб-квартиру Союзу Європейських Футбольних Асоціацій у швейцарському місті Ньон відповідно до вимог УЄФА. Відомо, що такі ж заявки подали представники Італії, Хорватія спільно з Угорщиною. 17-18 квітня 2007 року стане відомий вердикт, який оповістять на конгресі УЄФА в місті Кардіфф (Уельс).


Як відзначив газеті депутат Європарламенту з партії «Самооборона» Рішард Чернецький, «сила України і Польщі полягає в слабкості наших суперників, оскільки італійці зараз мають клопоти з корупцією і бандитизмом на стадіонах, угорці просто не хочуть чемпіонату, а хорвати мають проблеми з фашистськими уболівальниками».


Як відомо, Польща пропонує для організації матчів чотири міста: Варшаву, Гданськ, Познань і Вроцлав. У разі проведення турніру в Польщі, на будівництво стадіону у Вроцлаві знадобиться 70 млн. євро. У Варшаві за державні гроші буде побудований Національний Центр спорту, зокрема футбольний стадіон за 665 млн. злотих. Україна пропонує для проведення чемпіонату стадіони Києва, Дніпропетровська, Донецька і Львова.


Як нагадує газета, восени 2005 року екс-прем'єр-міністра Польщі Казімеж Марцинкевіч пообіцяв побудувати п'ять нових стадіонів, проте дотепер нічого не зроблено. Крім того, не вистачає стадіонів, автострад, перебудованих аеропортів і готелів, передає «УНІАН».


В той же час, як відзначив Гаврон, коли Португалія отримала право на організацію Євро, то мала тільки один пристосований стадіон і 36 км автостради.


За інформацією видання «Газета виборча», віра польського організаційного штабу величезна, хоча під час недавнього візиту делегації УЄФА було отримано кілька компрометуючих зауважень. Наприклад, у Гданську на території дачних ділянок біля моря планують побудувати стадіон, у той же час залишається проблема, як добиратися до цього місця.


Віце-керівник проекту з польської сторони Адам Олкович відзначає, що «Польща розраховує на лідера українського футбольного союзу Григорія Суркіса, який є дуже впливовою людиною в УЄФА».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

585