Міністр внутрішніх справ України Василь Цушко і міністр внутрішніх справ Росії Рашид Нургалієв 15 лютого підписали протокол про взаємну співпрацю міністерств на 2007-2008 роки.

Про це повідомила прес-служба МВС з посиланням на їх зустріч у Москві.

Протокол передбачає проведення конкретних практичних заходів на дворічний період.

«В ньому також конкретизовані механізми виконання запитів про надання правової допомоги в кримінальних справах, обміні оперативною інформацією, здійсненні контактів на рівні органів внутрішніх справ прикордонних районів», - мовиться в повідомленні.

Під час зустрічі Нургулієв відзначив, що протягом останніх років обидва міністерства активно взаємодіяли у сфері боротьби з міжнародним тероризмом, організованою злочинністю, наркобізнесом і нелегальною міграцією.

Крім того, Нургулієв повідомив, що особисто він ініціював проведення операції «Кордон» у другому півріччі 2007 року для стабілізації криміногенної обстановки на ділянці україно-російського кордону, а також тактично-спеціальних навчань в одному з прикордонних районів, передає «АМІ «Новости-Украина».

Під час зустрічі сторони також обговорили питання стратегічного партнерства між двома державами.

«Ми розуміємо, що від цього залежить активізація контактів у сфері підготовки кадрів, тому що кадрова складова - майбутнє обох відомств», - цитує прес-служба слова Нургулієва.

У свою чергу, Цушко запевнив, що підтримає всі пропозиції російської сторони.

Як повідомлялося, 23 січня Росія екстрадувала до України звинуваченого у вбивстві колишнього начальника Управління у боротьбі з організованою злочинністю в Донецькій області Романа Єрохіна екс-співробітника Державної податкової адміністрації Києва Сергія Біду.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

449