Президент України Віктор Ющенко запевнив Президента Парламентської асамблеї ОБСЄ Горана Леннмаркера, що Україна докладе всі зусилля для успішного проведення сесії Асамблеї в Києві.

Як повідомляє прес-служба Глави держави, під час зустрічі з делегацією ПА ОБСЄ на чолі з Леннмаркером Ющенко високо оцінив внесок ОБСЄ і, зокрема, Парламентської асамблеї ОБСЄ в зміцнення безпеки і стабільності в Європі, створення сприятливих умов для економічного розвитку.

Президент України запевнив, що українська сторона здійснить все необхідне для успішного проведення сесії Асамблеї в Києві 5-9 липня 2007 р., відзначивши важливість цього заходу в контексті європейської інтеграції України, передає «УНІАН».

Глава держави також розказав про хід переговорів щодо укладення нової базової Угоди між Україною і ЄС.

Леннмаркер подякував Президенту України за підтримку в підготовці до проведення літньої сесії Асамблеї, відзначивши знаковість проведення цього заходу саме в Україні.

Президент ПА ОБСЄ також виразив підтримку європейській перспективі України, зокрема її прагненню інтегруватися в ЄС.

Крім того, під час зустрічі було обговорено питання енергетичної безпеки і врегулювання конфліктів на території відповідальності ОБСЄ.

З української сторони в бесіді також взяли участь в. о. міністра закордонних справ Володимир Огризко, перший заступник голови Комітету Верховної Ради з закордонних справ Олег Білорус, заступник глави Секретаріату Президента Олександр Чалий.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

414