В Севастополі тарифи на житлово-комунальні послуги збільшені на законних підставах. Про це повідомив начальник відділу міської прокуратури Ігор Шевченко. За інформацією І.Шевченка, за підсумками проведеної протягом місяця органами прокуратури міста перевірки порушень законодавства в цій сфері не виявлено.

Як сказав Шевченко, під час перевірки встановлено, що тарифи на водозабезпечення, теплозабезпечення і квартирну плату відповідно до рішення міської ради в 2006 році були підвищені вдвічі. «При цьому міською радою були враховані економічний стан підприємств, які надають житлово-комунальні послуги, неодноразове подорожчання енергоносіїв і інші економічні складові собівартості тарифів», відзначив він. За словами начальника відділу, «аналіз показав, що, не дивлячись на збільшення собівартості житлово-комунальних послуг, тарифи в Севастополі - на рівні найнижчих в Україні, оскільки в багатьох регіонах вони були збільшені в 3,5-4 рази».

В той же час, як додав Шевченко, деякі жителі міста рішення міської ради про підвищення рівня житлово-комунальних тарифів, зокрема, на квартплату, оскаржили в судовому порядку. «Рішення за цими позовами судом ще не прийняті», - додав він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

387