Перший заступник голови Верховної Ради Адам Мартинюк ініціює розробку і прийняття кодексу законів про місцеве самоврядування.


Як повідомили в прес-службі ВР, про це він заявив сьогодні в Луганську, підводячи підсумки засідання консультативно-дорадчої ради з питань законодавчого забезпечення місцевого самоврядування і регіонального розвитку при голові Верховної Ради України.


За даними прес-служби, учасники засідання розглянули низку питань щодо розвитку місцевого самоврядування, зокрема, питання про особливості організації і функціонування самоврядування на регіональному рівні, про вдосконалення законодавства щодо вирішення земельних відносин, про проведення презентацій регіонів (Автономна Республіка Крим, області, міста Київ, Севастополь) у Верховній Раді України, передає «УНІАН».


Мартинюк підкреслив важливість розглянутих на засіданні питань у контексті проведення другого етапу політреформи. Він запропонував замість прийняття окремих законодавчих актів, які регулюють роботу місцевих органів влади, розробити і прийняти кодекс законів про місцеве самоврядування.


Також Мартинюк запропонував затвердити на 2007 рік графік проведення презентацій всіх регіонів у парламенті.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

382