Корейські бізнесмени планують реалізувати в Україні декілька проектів у туристичній сфері орієнтовною вартістю 600 млн. доларів США.


Як повідомили в прес-службі Українського союзу промисловців і підприємців, про це йшлося сьогодні на зустрічі представників ділових кіл Республіки Корея з українськими підприємцями.


Представник корейської делегації доктор Чу Кім відзначив, що компанії і фірми готові проінвестувати до 100% вартості проектів, зокрема, щодо будівництва мережі міні-готелів і облаштування зон відпочинку. Зараз корейські бізнесмени передбачають розробку і реалізацію декількох проектів орієнтовною вартістю 600 млн. доларів США, але з обов'язковим розширенням співпраці.
Крім туризму, корейські підприємці виявили цікавість до оборонної промисловості, енергобудови і енергозбереження, будівництва автомобільних доріг, зон відпочинку, передає «УНІАН».


Українські бізнесмени і члени уряду пропонують іноземним інвесторам взаємовигідний стратегічний алгоритм: Україна, враховуючи вступ до Всесвітньої торгової організації і інтеграції в ЄС, могла б стати дієвим інструментом просування корейських товарів і послуг на європейський ринок, а Корея аналогічно сприяти збільшенню присутності українських товарів на перспективному азіатському ринку. Також Україна дістає доступ до високих технологій Кореї, а корейські підприємці матимуть нагоду використовувати висококваліфіковані кадри і значні природні ресурси нашої країни.


Представники УСПП відзначили те, що сьогодні рівень співпраці між двома країнами не відповідає можливостям і потенціалу. Наприклад, об'єм торгівлі складає лише 1 млрд. доларів США, а інвестиції до України – 170 млн. В нашій країні діє 17 підприємств з часткою корейського капіталу. Це надзвичайно мало, особливо якщо врахувати активність корейських бізнесменів у Чехії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

516