В Севастополі в загальній черзі на житло знаходиться понад 8 тис. чол., у тому числі близько 400 багатодітних сімей.

Про це повідомили у відділі інформації і зв'язків з громадськістю Севастопольської міської державної адміністрації.

За даними міськдержадміністрації, в Севастополі в цілому проживають 504 багатодітних сімей, в яких виховуються троє і більше неповнолітніх дітей. 76 севастопольських багатодітних сімей, в яких виховуються 287 дітей, одержують державну соціальну допомогу, середній розмір якої складає від 340 до 400 грн. Пільги з оплати житлово-комунальних послуг одержують 92 багатодітні сім'ї, передає «УНІАН».

Як повідомили у відділі, серед багатодітних сімей більше з'являється таких, які готові будувати житло власними силами. У зв'язку з цим на нараді в міськдержадміністрації з питання виділення земельних ділянок багатодітним сім'ям під індивідуальне будівництво було ухвалено протокольне рішення, яким голови районних державних адміністрацій зобов'язані надати конкретні пропозиції за поданням земельних ділянок багатодітним сім'ям, які хочуть будувати житло власними силами.

Як заявила на засіданні віце-мер Ольга Ковітіді, багатодітним сім'ям потрібно надавати першочергове право на безкоштовну приватизацію земельних ділянок, розташованих у міській смузі. В місті також повинен бути напрацьований чіткий механізм першочергового виділення землі громадянам, які особливо її потребують, сказала вона.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

457