Міністр юстиції України Олександр Лавринович заявляє, що Конституційний Суд у березні розгляне два подання уряду стосовно законності дій Президента щодо звільнення голів держадміністрацій, яким виразили недовіру місцеві ради. Про це Лавринович повідомив в ефірі телеканалу «1+1».

«На початку березня буде перший розгляд справи, яка торкатиметься невиконання Главою держави своїх конституційних обов'язків щодо звільнення голів райдержадміністрацій, де більше 2/3 представників ради виразили їм недовіру», - сказав Лавринович.


За його словами, інша категорія подань Кабінету Міністрів у КС торкається указів Глави держави щодо права призначати виконуючих обов'язки голів місцевих адміністрацій, які не працюють у місцевих адміністраціях. «Це напряму суперечить закону про місцеве самоврядування», - вважає Лавринович, передає «УНІАН».


В той же час, міністр юстиції не став коментувати подання Президента в Конституційний Суд, яке торкається роз'яснення, чи має право Глава держави відправити до відставки уряд. «Коментувати те, чого немає, неможливо. З моєї точки зору, неможливо знайти жодної правової підстави, щоб реалізувати бажання щодо відставки Кабінету міністрів не Верховною Радою, а Президентом», - підкреслив Лавринович.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

393