МНС України вважає прес-конференцію колишнього заступника Міністра з питань надзвичайних ситуацій Анатолія Медвідя спробою дискредитації відомства. Про це ForUm’y повідомили у прес-службі Міністерстсва.

Коментуючи заяву Медвідя стосовно того, що з приходом нового Міністра МНС Нестора Шуфрича було змінено керівництво регіональних управлінь ледь не в усіх областях, відомство відзначає, що, справді, кадрові зміни в ГУ (У) МНС відбулися, однак ніхто з їх начальників не був усунений із посади, що є абсолютно логічним.

Що ж стосується твердження про те, що начебто на посади в МНС призначаються члени СДПУ (о), то партквитки цієї партії є лише в Міністра і нового керівника ГУ МНС у Києві, підкреслили в прес-службі.

На даний час МНС відчуває потребу у фахівцях, які мають досвід роботи в контролюючих органах. Тому на деякі посади на напрямках, що пов’язані з фінансово-господарською діяльністю та бухгалтерським обліком, призначені відповідні спеціалісти, котрим нині доводиться буквально ліквідовувати наслідки перебування в МНС керівників із числа бізнесменів на результати шкідливої для держави діяльності та недоліки яких уже давно звернули увагу Генпрокуратура, КРУ та Рахункова палата.

«На жаль, темою прес-конференції А.Медвідя не стало з’ясування обставин того, як минулого року за 84 мільйони гривень бюджетних коштів для чорнобильців були придбані аж 47 (!) квартир. І де поділися 10,8 мільйона гривень, які призначалися для цього? Або ж яким чином МНС купувало квартири, яких немає в природі? І як могла ділянка землі в Одесі, що належала лікувальній установі, бути відданою бізнесменам?.. Чому не було сказано про те, що за два попередні роки МНС утратило декілька сот мільйонів бюджетних коштів, які були буквально розбазарені? І ці перевірки ще далеко не закінчені», - підкреслює прес-служба.

МНС заявляє, що за останні дні з числа керівного складу звільнені 2 осіб за власним бажанням, 1 особа – за поданням Генпрокуратури на підставі перевірки, що проводилася ще до призначення Шуфрича міністром.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

437