Дитячі дошкільні заклади Києва на карантин не закриватимуть.

Про це повідомила заступник головного лікаря Київської санепідемстанції Лариса Колос в інтерв'ю «Газеті по-українськи», опублікованому в сьогоднішньому номері (№310).

За даними міських епідеміологів, кількість дітей серед хворих на грип і гострі респіраторні захворювання складає зараз 52,5%. З них 15,6% - малюки у віці до 2 років, 29,4% - від 3 до 6 років і 55% - діти у віці від 7 до 14 років.

За інформацією Колос, у всіх дитсадках повинні посилити протиепідемічний режим. Це значить, що працівники садків повинні строго стежити за температурою в приміщеннях, своєчасно проводити вологе прибирання кімнат. Дітям слід давати вітаміни, а при перших ознаках хвороби – відправляти додому.

Колос також повідомила, що дитсадки в Києві на карантин не закривали протягом останнього десятиріччя. В загальноосвітніх школах карантин оголошено відучора (з 15 лютого – ред.), передає «УНІАН».

«Як правило, він триває 10–14 днів. Протягом останніх десяти років карантин тричі перевищував за часом ці терміни. В 1999-му, 2000-му і в 2003-му школи закривали на 17–18 днів», - повідомила лікар про термін дії карантину.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

442