В Києві посилять контроль над працевлаштуванням приїжджих. Міська влада збирається зобов'язати правоохоронні органи вести облік всіх, хто працює в столиці без реєстрації.

«Внесемо розпорядження, щоб Міністерство внутрішніх справ склало план заходів щодо встановлення реальної кількості тих приїжджих, які працюють без реєстрації», – заявив сьогодні на розширеному засіданні Колегії Київської міської ради перший віце-мер Денис Басс.

Як пояснила начальник Головного управління праці і зайнятості Тетяна Кисельова, згідно з останніми даними, на легальних умовах у Києві працюють до 200 тисяч жителів інших регіонів України. Статистика щодо «тіньових робітників» на сьогоднішній день не існує.

«Йдеться про те, хто може працювати без трудових угод на ринках, у сфері торгівлі, громадського харчування і просто на будівельних майданчиках. Таких облік не ведеться», – сказала Кисельова, передає «Новий Регіон».

На її думку, щоб визначити реальне число працівників, незареєстрованих на підприємствах Києва, необхідно провести обстеження домогосподарств.

«Цього року розроблятиметься і фінансуватиметься через Управління економіки міста тендер з проведення обстеження домогосподарств, переможець якого зробить оцінку цього сектора», – повідомила Кисельова.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

326