На засіданні Ради національної безпеки і оборони України, яке в даний час проходить під керівництвом Президента України Віктора Ющенко розглядається два питання – запобігання відтоку капіталу за межі України і допущення підрозділів збройних сил інших держав на територію України в 2007 році для участі в багатонаціональних навчаннях. Про це передає кореспондент ForUm’у.

Відриваючи засідання, Президент підкреслив, що масштаби, якими характеризується відтік капіталу, представляють загрозу національної безпеки України.

За словами Ющенка, з 2004 року і за 9 місяців минулого року, згідно з офіційною статистикою, за межі України пішло 12,9 млрд. дол. За цей же період приплив інвестицій до України склав 13,2 млрд. дол. Він відзначив, що ми маємо одного порядку процеси – приплив інвестицій і паралельно відтік капіталу, які рівні за об'ємом.

Ющенко підкреслив, що сьогодні на засіданні РНБО необхідно зробити дуже ретельний аналіз даної ситуації. З'ясувати, чому в Україні не створений сприятливий клімат для інвестицій.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

361