Українська сторона завершила розслідування причин і обставин катастрофи російського літака Ту-154 у Донецькій області 22 серпня 2006 року і готова до кінця січня цього року передати матеріали справи російській стороні.


Про це повідомили в прес-службі Генпрокуратури України.


За інформацією Генпрокуратури, спочатку передачу матеріалів справи планувалася здійснити до кінця грудня минулого року, проте через відсутність рішень МАК (Міждержавного авіаційного комітету – ред.) ця процедура була перенесена на січень.


В той же час в ГПУ відзначили, що російська сторона вважає, що остаточно українським слідством не вивчений причинно-наслідковий зв'язок між діями метеорологів (м. Анапи, звідки вилетів літак – ред.) і діями харківських диспетчерів, які «вели» російський літак, передає «УНІАН».


Не дивлячись на це, «українська сторона не бачить зв'язку між діями диспетчерів і падінням літака», - відзначили в ГПУ, додавши при цьому, що «коли російська сторона проявить ініціативу (про передачу матеріалів кримінальної справи про падіння літака – ред.) українська сторона їх передасть і ухвалить своє процесуальне рішення стосовно харківських диспетчерів (якщо на це будуть підстави)».

Як повідомляв ForUm, літак Ту-154 авіакомпанії «Пулково», що летів з Анапи до Санкт-Петербурга, розбився 22 серпня за 45 км на північ від Донецька. На борту літака було 160 пасажирів і 10 членів екіпажу. Всі вони загинули.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

757