Донецький "Шахтар" і київське "Динамо" одержали за участь у груповому турнірі Ліги чемпіонів сезону 2006-2007 років 6,9 і 6 млн. євро відповідно.

За вихід у груповий етап турніру кожний клуб отримав по 2 млн. євро, за участь у кожний з 6-ти матчів по 400 тис. євро, тобто, 2,4 мільйони за весь груповий етап. Крім цього, за кожну перемогу футбольний клуб розбагатів на 600 тисяч, а за нічию - на 300 тисяч євро. Ця сума склала 5,9 млн. євро для чемпіона України "Шахтаря" і 5 млн. євро для віце-чемпіона країни "Динамо", передає «Інтерфакс-Україна».

Крім цих грошей, лідери українського футболу отримали додатково ще по 1 млн. євро. Це відбулося в результаті того, що загальна сума доходів Союзу європейських футбольних асоціацій, що передбачалася, від Ліги чемпіонів-2006/07 в 750 млн. євро була перевищена на 40 млн., 32 з них було вирішено поділити між клубами, що потрапили в груповий турнір.

Ще 8 млн. євро дістануться 80 клубам, що грали в 1-у раунді Кубка УЄФА. По 100 тис. євро отримають, зокрема, запорізький "Металург" і одеський "Чорноморець".

Українські клуби могли заробити більше, якби вийшли в плей-офф Ліги чемпіонів. Кожна команда, що вийшла в 1/8 фіналу, отримала по 2,2 млн. євро, учасники 1/4 фіналу отримають по 2,5 млн., кожний з півфіналістів збільшить свої доходи на 3 млн. команда, що програла у фіналі, отримає 4 млн., а переможець Ліги Чемпіонів - 7 млн. євро. Окрім цього, команди після закінчення сезону отримають від УЄФА відрахування від продажу прав на телетрансляції матчів турніру.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

490