Комітет виборців України закликає перенести вибори мера Кіровограда з 11 лютого на більш пізніший термін у зв'язку з неможливістю реалізації вільного волевиявлення в умовах, що склалися.

"Проводити повторні вибори міського голови Кіровограда неможливо, оскільки вже сьогодні поставлена під сумнів легітимність виборчого процесу і створені передумови для визнання виборів 11 лютого недійсними", - говориться в заяві комітету, поширеній в четвер.

КВУ підкреслює, що виборчий процес проходить "в умовах постійних суперечливих присуджень, в нервовій атмосфері, з порушенням визначених законодавством термінів" і критикує міську територіальну виборчу комісію за не надання підписних листів для реєстрації одному з претендентів на пост мера, передає «Інтерфакс-Україна».

Як повідомлялося 7 грудня 2006 року, тервиборчком Кіровограда призначив повторні вибори кіровоградського міського голови на 11 лютого 2007 року.

1 грудня тервиборчком Кіровограда визнав вибори міського голови 26 листопада 2006 року недійсними на підставі того, що на 13 виборчих дільницях прізвище кандидата на посаду міського голови Олександра Нікуліна, який був знятий з реєстрації, не було викреслено з бюлетенів. Апеляційний суд Кіровоградської області відмінив цю постанову.

Позачергові вибори мера Кіровограда проходять у зв'язку з тим, що обраний міським головою в березні Валерій Кальченко перейшов на роботу до парламенту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

384