Президент України Віктор Ющенко попросив спікера Національної Асамблеї Республіки Корея Лім Че-Джанга підтримати на урядовому рівні визнання Голодомору 1932-33 рр. геноцидом української нації.

Як повідомляє прес-служба Президента України, їх зустріч відбулася сьогодні в Сеулі.

Глава Української держави інформував співрозмовника про головні завдання свого візиту до Кореї. Вони торкаються таких питань, як налагодження нових економічних зв'язків, співпраця в авіакосмічній галузі, створення прямого авіасполучення між Києвом і Сеулом, лібералізація візового режиму, поліпшення умов життя корейської громади в Україні, взаємне визнання дипломів про вищу освіту і тому подібне.

Президент України також звернувся до спікера корейського парламенту за підтримкою у визнанні на урядовому рівні Голодомору 1932-33 рр. геноцидом української нації. Лім Че-Джанг запевнив, що Парламент Кореї працюватиме над адекватною оцінкою цієї трагедії, передає «УНІАН».

Обговорюючи міжнародні теми, Ющенко відзначив, що українська сторона повністю солідарна з офіційною позицією Республіки Корея і рішенням Ради безпеки ООН щодо ядерної програми Корейської Народно-демократичної Республіки. Президент України висловив повну підтримку керівництву Республіки Корея в цьому питанні.

Зі свого боку, Лім Че-Джанг подякував Ющенку за наполегливість, яку Україна проявляє в задоволенні потреб корейської національної меншини. Він також відзначив важливість взаємного визнання дипломів про вищу освіту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

372